Προτεραιότητα για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη η διαφύλαξη του περιβάλλοντος

Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα για τον Ανεξάρτητο Υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος τονίζει πως το «πράσινο διαμάντι» της Κύπρου, ο Ακάμας μας, θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, τόσο για εμάς όσο και για τις επόμενες γενεές.


Αυτούσια η ανακοίνωση του Εκλογικού Επιτελείου του Ανέξαρτητου Υποψήφιου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη για τον Ακάμα:

«Η γνωμοδότηση από το Τμήμα Περιβάλλοντος αναφορικά με το προτεινόμενο Τοπικό Σχέδιο Ακάμα, έρχεται να επιβεβαιώσει τις συσσωρευτικές επιπτώσεις που θα προκληθούν στο οικοσύστημα της Χερσονήσου, σε περίπτωση εφαρμογής του Σχεδίου. Καταδεικνύεται η προχειρότητα με την οποία εκπονείται το Σχέδιο επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, που στερεί ταυτόχρονα από τους κατοίκους της περιοχής τη χρήση των περιουσιών τους. Την ίδια ώρα, συγκεκριμένες πρόνοιες φαίνεται να παραβιάζουν τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τους Οικοτόπους και τα Πουλιά.

Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και ιδιαίτερα το «πράσινο διαμάντι» της Κύπρου, ο Ακάμας μας, θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, τόσο για εμάς όσο και για τις επόμενες γενεές. Απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία του, αποτελεί η τροποποίηση των προνοιών του Σχεδίου που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα και τη συνοχή του οικοσυστήματος.


Το Πολεοδομικό Συμβούλιο, οφείλει να υιοθετήσει και να ενσωματώσει τις απαραίτητες πρόνοιες και μέτρα πολιτικής στις πολεοδομικές ζώνες, αλλά και τους ουσιώδεις και δεσμευτικούς όρους τόσο της Έκθεσης Ειδικής Αξιολόγησης όσο και της Γνωμάτευσης του Τμήματος Περιβάλλοντος, αναφορικά με το Σχέδιο.

Στόχος είναι η ισορροπία μεταξύ του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής, σε συνθήκες αειφορίας. Η κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα των κοινοτήτων, μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία αντισταθμιστικών μέτρων που θα περιλαμβάνουν αποζημιώσεις, ανταλλαγές, ή μεταφορά συντελεστή δόμησης».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.