Προτεραιότητα της νέας «κυβέρνησης» η οικονομία, στηρίζουν γραμμή Τατάρ στο Κυπριακό, λέει ο Σουτζιούογλου

Προτεραιότητα της νέας «κυβέρνησης» θα είναι η οικονομία και η ευημερία του «λαού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕ και νικητής των «εκλογών» της 23ης Ιανουαρίου, Φαΐζ Σουτζούογλου προσθέτοντας ότι ακόμα δεν είναι γνωστό με ποιον θα σχηματίσουν την νέα «κυβέρνηση», αλλά στόχος είναι αυτή να έχει «μακρά διάρκεια ζωής».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε συνέντευξή του στο παράνομο ΤΑΚ, ο κ. Σουτζούογλου είπε ότι πρέπει να τεθεί στο τραπέζι και το θέμα του ηλεκτρισμού, αφού δεν είναι «βιώσιμα και αποδεχτά» τα όσα συμβαίνουν στον τομέα αυτό.

Θα χρειαστεί, ανέφερε, συμπληρωματικός προϋπολογισμός διότι δεν είχε προβλεφθεί ότι το κόστος ζωής θα αυξανόταν κατά 37,26% και δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό.

Οι σχέσεις με την Τουρκία

Χαρακτηρίζοντας εκ των ων ουκ άνευ τις σχέσεις των Τ/κ με την Τουρκία, ο Φαΐζ Σουτζούογλου ανέφερε ότι ήταν πολύ θετική η επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα στην Άγκυρα και επιδείχθηκε αποφασιστικότητα να εργαστούν με εντατικούς ρυθμούς για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των «δύο χωρών».

Σημειώνοντας ότι όλοι οι αξιωματούχοι στην Άγκυρα τον υποδέχτηκαν με «ζεστή φιλία», επανέλαβε ότι στις συναντήσεις του συζήτησε την οικονομική κατάσταση, τα προβλήματα και τις πρόσφατες εξελίξεις στο ψευδοκράτος. Είπε ότι ζήτησε περισσότερη προθεσμία και ότι το αίτημά του αντιμετωπίστηκε με κατανόηση.

Πρόσθεσε ότι μετά τον σχηματισμό της «κυβέρνησης» θα μεταβούν εκ νέου στην Άγκυρα και θα εργάζονται έχοντας το ένα πόδι στην Λευκωσία και το άλλο στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον κ. Σουτζούογλου ο Τούρκος Πρόεδρος αγαπά πολύ το ψευδοκράτος, και ενδιαφέρεται γι’ αυτό. «Αποδίδει ξεχωριστή αξία στον δρόμο της επίλυσης των προβλημάτων στην τδβκ, ενεργεί πολύ γρήγορα. Και αυτό μας έκανε πολύ αισιόδοξους και χαρούμενους» είπε.

Κυπριακό

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο πρόεδρος του ΚΕΕ και μελλοντικός «πρωθυπουργός» δήλωσε ότι η απόφαση για τη θέση των «δύο κυρίαρχων και ίσων κρατών» λήφθηκε από το ψευδοκράτος και την Τουρκία μετά την εκλογή του Ερσίν Τατάρ και πρόσθεσε ότι το ΚΕΕ στηρίζει πλήρως αυτή την απόφαση, «διότι σπαταλήσαμε μιαν γενιά με την ιστορία της ομοσπονδίας που συζητάμε εδώ και 50 χρόνια, όμως δεν διανύσαμε την παραμικρή απόσταση και κανείς δεν αντέχει άλλα 50 χρόνια».

«Έγινε το δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν. Αυτή που επιβραβεύθηκε ήταν πάλι η ελληνοκυπριακή πλευρά που είπε ‘όχι’ και αυτή που τιμωρήθηκε ήταν η τουρκική πλευρά. Στο Κραν Μοντάνα που τελείωσαν όλα, η Τουρκική Δημοκρατία δοκίμασε κάθε είδους άνοιγμα, τα πάντα, σκεφτόμενη ότι θα υπάρξει συμφωνία, όμως ο Ελληνοκύπριος ηγέτης έφυγε από το τραπέζι» ισχυρίστηκε, για να προσθέσει ότι «έγινε φανερό ότι αυτός ο δρόμος είναι πλέον κλειστός, είναι ένα παιχνίδι, είναι σπατάλη χρόνου».

Όμως, συνέχισε, κανένας δεν έχει το δικαίωμα «να κωλυσιεργεί τα παιδιά μας με αυτά τα παιχνίδια και να κάνει τους ανθρώπους μας να μεταναστεύουν στο εξωτερικό»

Στο μεταξύ, μιλώντας χθες στην Καισάρεια σε συνέδριο για το ρόλο του ψευδοκράτους στην Γαλάζια Πατρίδα, ο Τ/κ ηγέτης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι υποστηρίζει την πολιτική του το 65% των «βουλευτών» που εξελέγησαν στις «εκλογές» της 23ης Ιανουαρίου. “Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω”. Παρέπεμψε δε στην πρότασή του (των 6 σημείων) για μια μόνιμη, δίκαιη, βιώσιμη και συνολική συμφωνία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.