«Πρωτεύουσα» του διεθνούς αθλητισμού η Λάρνακα το επόμενο τρίμηνο

Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο

Φωτογραφία αρχείου

Στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητικού γίγνεσθαι θα βρίσκεται η Λάρνακα το επόμενο τρίμηνο, αφού η πόλη θα φιλοξενήσει πολλές και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας.

Μετά την πρόσφατη επιτυχή διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο όπου συμμετείχαν 700 αθλητές 8-21 ετών εκ των οποίων οι 300 προέρχονταν από χώρες του εξωτερικού, ο ολοκαίνουργιος Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας ετοιμάζεται να υποδεχτεί και άλλες αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας μεταξύ των οποίων το Open International SAMBO Tournament στις 22-24 Φεβρουαρίου που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο με τη συμμετοχή πέραν των 200 αθλητών από περίπου 15 χώρες, ενώ θα ακολουθήσει και προπονητικό camp. Επίσης, για πρώτη φορά διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Κοινωνικού και Αθλητικού Χορού ο Διεθνής Διαγωνισμός Χορού στις 21-23 Απριλίου όπου θα παραστούν πέραν των 200 αθλητών από το εξωτερικό.

Στο Αθλητικό Κέντρο Κίτιον θα φιλοξενηθεί μία από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις του καράτε, από τις 3 μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το 50ό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε για τις ηλικίες U16, U18, U21 και σ’ αυτό θα συμμετάσχουν 1.136 αθλητές από 48 χώρες.

Στο άθλημα της ποδηλασίας, αθλήτριες και ομάδες αθλητριών από όλο τον κόσμο θα βρίσκονται στην ορεινή Λάρνακας από τις 4 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου για να διαγωνιστούν στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες Aphrodite Women Cycling Races. Η διαδρομή καλύπτει τα χωριά Τόχνη, Σκαρίνου, Κόρνο, Λεύκαρα, Βαβατσινιά, Ορά, Κάτω Δρυ, Βάβλα και Αγίους Βαβατσινιάς. Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας και διοργανωτής είναι η Activate Cyprus.

Αγώνας τρεξίματος θα πραγματοποιηθεί στην ορεινή Λάρνακας και συγκεκριμένα στα Λεύκαρα το διήμερο 8-9 Απριλίου. Το Lefkara Country Run & Vertical Challenge περιλαμβάνει αγώνα Vertical Challenge 4 χιλιόμετρων, καθώς και αγώνες Cross Country σε αγροτική διαδρομή, εντός του γραφικού χωριού των Λευκάρων και με θέα το φράκτη του Διποτάμου.

Δεδομένου ότι αρχίζοντας από τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι το 2024, το Breakdance θα είναι ολυμπιακό άθλημα, οι διεθνείς αγώνες Non Stop Battles International περιλαμβάνονται πλέον στις αθλητικές διοργανώσεις. Η υπό αναφορά εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας και στο Metropolis Mall αντίστοιχα και θα συμμετάσχουν πέραν των 100 διαγωνιζομένων από 20 και πλέον χώρες μεταξύ των οποίων και ονόματα του χώρου με παγκόσμιες διακρίσεις.

Το γνωστό τουρνουά γυναικείων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, Cyprus Women’s Cup, επανέρχεται μετά από μια παύση δύο ετών λόγω πανδημίας και θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου. Σ’ αυτό θα αγωνιστούν οι εθνικές ομάδες Κροατίας, Φινλανδίας, Ουγγαρίας και Ρουμανίας και οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΑΕΚ Αρένα και στο ΓΣΖ. Το διεθνές αυτό τουρνουά που πραγματοποιείται από το 2008 θεωρείται μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις γυναικείου ποδοσφαίρου.

Οι αγώνες αντισφαίρισης Tennis Europe U16 θα λάβουν χώρα από τις 25 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας. Εντάσσονται στην κατηγορία 3 και σ’ αυτούς αναμένεται να συμμετάσχουν πέραν των 100 αθλητών από περίπου 20 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας προγραμματίζει εντός του 2023 να διοργανώσει τουλάχιστον 6 ευρωπαϊκά και παγκόσμια τουρνουά.

Σκοπευτές από 50 περίπου χώρες που θα ξεπεράσουν τους 500 αναμένεται να συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής ISSF ΣΚΗΤ-ΤΡΑΠ από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου. Οι αγώνες, που διοργανώνονται από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου σε συνεργασία με τη Σκοπευτική Οργάνωση Λάρνακας, αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλο ενδιαφέρον καθότι οι αθλητές θα επιθυμούν να πάρουν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Λάρνακας, οι οποίες αναβαθμίζονται κάθε χρόνο, είναι πολύ υψηλού επιπέδου και συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες παγκοσμίως.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.