Πρωτεύσαντες μίλησαν στη «Χαραυγή» για τη μεγάλη τους επιτυχία

Έλα στο Google News

Του Ειρηναίου Πίττα

Δέκα απόφοιτοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στα δημόσια πανεπιστήμια, με βαθμό πρόσβασης το απόλυτο 20, μετά την εφαρμογή της στατιστικής επεξεργασίας ανά πλαίσιο πρόσβασης. Επτά από αυτούς ήταν κορίτσια και τρία αγόρια.

Πρόκειται για τους Νάγια Παρέλλη, Πωλ Στυλιανού, Ηρώ Ιωάννου, Χριστιάνα Κώστα, Ευαγγελία Κορλού, Παναγιώτη Δημητρίου, Βασίλη Σκουφαρίδη, Ιωάννα Κέστωρος, Όλγα Αχιλλέως και Παναγιώτα Ευσταθίου. Παρά τις συνθήκες που έφερε η πανδημία και το διάστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, οι 10 πρωτεύσαντες κατάφεραν να πετύχουν απόλυτα το στόχο τους.

Η «Χαραυγή» επικοινώνησε με οκτώ από αυτούς και τους ζήτησε να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να σχολιάσουν τις συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν με την πανδημία και να απαντήσουν κατά πόσο θα κρατήσουν τη θέση τους.

 

I I±I I³I¹I± I I±I Iµi Iii·Η Νάγια Παρέλλη, απόφοιτη του Λυκείου Λατσιών, που εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Νομικής, επισήμανε ότι η πρωτιά ήταν κάτι απρόσμενο.Όπως είπε, είναι περήφανη για τον εαυτό της καθώς ανταμείφθηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. Σε σχέση με την πανδημία, υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, ήταν πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί, καθώς υπήρξαν πολλοί αντιπερισπασμοί. Χρειαζόταν διπλάσιος κόπος ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως οι μισές σημειώσεις ήταν στον υπολογιστή και οι υπόλοιπες σε τετράδια. Περιέγραψε την κατάσταση ως χάος και εξέφρασε τη χαρά της, που μέσα σε αυτές τις συνθήκες, κατάφερε α επιτύχει το στόχο της. Σημείωσε πως θα κρατήσει τη θέση της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

I I I±I³I³Iµii¹I I± I I¿I Ii¿I IΤο γεγονός ότι πέρασε κορονοϊό δεν στάθηκε εμπόδιο για την Ευαγγελία Κορλού, απόφοιτη του Περιφερειακού Λυκείου Παλαιομετόχου που εξασφάλισε θέση στην Αρχιτεκτονική. Όπως ανέφερε, είναι τρισευτυχισμένη και περήφανη για τον εαυτό της με το αποτέλεσμα. Επισήμανε πως περίμενε να περάσει ωστόσο σίγουρα όχι ότι θα είναι ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων. Τόνισε ότι τα διαδικτυακά μαθήματα δεν συγκρίνονται με τα διά ζώσης. Στάθηκε στο γεγονός ότι κατά την πανδημία χάθηκε η επαφή με τους καθηγητές και τους συμμαθητές.

I I±I½I±I³I¹I I I I·i I I·i¼I·i I I¹I I¿IΟ Παναγιώτης Δημητρίου, απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας σημείωσε πως δεν περίμενε την πρωτιά, παρά το ότι ήξερε πως η προσπάθειά του ήταν καλή. Αυτή η θέση τον γεμίζει χαρά, είπε, καθώς «οι κόποι μου δικαιώθηκαν». Σε σχέση με την πανδημία, εξέφρασε την άποψη ότι ένας καλός μαθητής μπορούσε να βοηθηθεί από αυτή την κατάσταση. Εξήγησε πως με τη συνεχή παραμονή στο σπίτι έχεις πολύ χρόνο να διαβάσεις, καθώς δεν χάνεις χρόνο με το πήγαινε-έλα σε ιδιαίτερα. Μπορεί να γλιτώσεις πολύ χρόνο, πρόσθεσε, ωστόσο επισήμανε πως υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να απορροφηθεί από την κατάσταση. Σημείωσε πως αν και κάνει διάφορες σκέψεις, το πιθανότερο είναι να κρατήσει τη θέση που εξασφάλισε στην Πληροφορική.

I I I±I I½I½I± I Iµi I I I I I¿IΣτο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών εξασφάλισε θέση η απόφοιτη του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας, Ιωάννα Κέστωρος. Σημείωσε ότι δεν περίμενε την πρωτιά ωστόσο «ήταν μια ευχάριστη έκπληξη». Όπως είπε, ένιωσα πολύ περήφανη και ευχαριστημένη για τον εαυτό μου. Το αποτέλεσμα μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω, πρόσθεσε. Η τηλεκπαίδευση, είπε, έκανε το διάβασμα πολύ δύσκολο για να προσθέσει πως η συγκέντρωση δεν ήταν εύκολη. Ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τη στήριζαν καθώς όπως είπε αν δεν ήταν αυτοί ίσως να μην μπορούσε να διαχειριστεί το άγχος.

 

 

 

I I I I I I I±I I½I½I¿IΕυχάριστη έκπληξη ήταν για την Ηρώ Ιωάννου η πρωτιά. Η απόφοιτος του Λυκείου Λατσιών εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας, ωστόσο είπε πως απώτερος στόχος και όνειρό της είναι η υποκριτική. Πιστεύει ότι αν ξεκινήσει με κλασικές σπουδές ίσως να είναι ευκολότερο να ακολουθήσει το όνειρό της. Σημείωσε πως ήταν αρκετά πιο δύσκολο απ’ ό,τι περίμενε, σε συνθήκες πανδημίας. Όπως είπε, ναι μεν δούλεψε σκληρά και διάβασε αρκετά αλλά δεν θεωρεί ότι έκανε κάτι παραπάνω από άλλους ή από τις αντοχές της.

 

I I±I I¹I Ii·i Iioi¿I I I±I I¹I I´i·iΜε συστηματική και μεθοδευμένη δουλειά δεν αντιμετώπισε προβλήματα, παρά την πανδημία, ο Βασίλης Σκουφαρίδης απόφοιτος του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα και από του χρόνου φοιτητής στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής. Εξέφρασε ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου του και ενθουσιασμό για το τόσο καλό αποτέλεσμα.

 

 

I I I Ii I Ii¹I±I½I¿I IΠαρά το ότι εξασφάλισε την πρωτιά στο πλαίσιο πρόσβασης 2, ο Πωλ Στυλιανού, απόφοιτος του Λυκείου Λινόπετρας, δεν διεκδίκησε θέση σε ΑΕΙ της Κύπρου. Όπως δήλωσε στη «Χ» στόχος του είναι να φοιτήσει στην Ελλάδα ή στη Γαλλία. Όπως είπε, δεν περίμενε σε καμία περίπτωση τέτοιο αποτέλεσμα, και το υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, χαρά και ικανοποίηση.

 

 

 

I I±I½I±I³I¹I I I I± I I I I I±I¸i¹I I¿IΑπόφοιτη του Λανιτείου Λυκείου, η Παναγιώτα Ευσταθίου ήταν εμφανώς χαρούμενη για την εξασφάλιση της πρωτιάς στο πλαίσιο πρόσβασης 29 και την εξασφάλιση θέσης στο τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ, την οποία θα κρατήσει. Σημείωσε πως ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά, λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων αλλά όπως είπε με σωστή μελέτη και διάβασμα, ο στόχος της έγινε κατορθωτός. Υπογράμμισε ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι και η συνέπειά της και φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

I¿I Ii³I± I±I I¹Iiiµi I I

Εν μέσω διακοπών η Όλγα Αχιλλέως απόφοιτη του Λυκείου Κύκκου Β, έμαθε για την επιτυχία της και την εξασφάλιση θέσης στην Ιατρική Σχολή. Η ίδια δέχθηκε με πλήρη ικανοποίηση την πρωτιά στο πλαίσιο πρόσβασης 26. Ο πατέρας της Σωτήρης, δήλωσε περήφανος για την κόρη του,  και σημείωσε πως η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα της σκληρής
δουλειάς καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθητικών χρόνων της  Όλγας. Όπως είπε, κάθε χρόνο ήταν πρώτη στην τάξη της και η φετινή επιτυχία ήταν το επιστέγασμα.

 

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.