Πρόθεση τα μέτρα να διαρκέσουν μέχρι τα Χριστούγεννα…

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Μας έχουν ζαλίσει πραγματικά με τα πολλά κύματα πανδημίας, τα οποία στη δική μας χώρα επειδή είμαστε και νησί μετατρέπονται πολλές φορές σε τσουνάμι! Μετά το τέλος του φθινοπώρου έχουμε εισέλθει σε χειμωνιάτικο κύμα πανδημίας με αυξημένα κρούσματα, τα οποία ανέρχονται καθημερινά περίπου στα 500. Αυξάνονται ανησυχητικά και οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία, οπότε και πάλι επιβάλλονται νέες διευθετήσεις στα νοσοκομεία μας για να υπάρξει επάρκεια κλινών για την περίθαλψή τους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε χθες στην εξαγγελία νέων μέτρων και νέων περιορισμών, τα οποία θα ισχύσουν μέχρι και τα Χριστούγεννα και μετά βλέπουμε… Τα νέα μέτρα, όπως έχει αναφέρει ο Υπουργός Υγείας, κ. Χατζηπαντέλας, επιβάλλονται γιατί δεν τηρήσαμε τα προηγούμενα μέτρα και γιατί δεν έχουμε αυξήσει τους εμβολιασμούς… Ο κ. Χατζηπαντέλας θα πρέπει να μας πει και ποιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης. Το Υπουργικό Συμβούλιο πριν αποφασίσει τα νέα μέτρα θα έπρεπε να συζητήσει και τη δική τους ανικανότητα να διαχειριστούν την πανδημία και να πάρουν διορθωτικά μέτρα για τους εαυτούς τους… Δεν είναι δικαιολογία ότι σε άλλες χώρες συμβαίνουν και χειρότερα. Η Κύπρος είναι μικρό νησί με μικρό αριθμό πληθυσμού, οπότε με μια σωστή στρατηγική από την αρχή της πανδημίας, αλλά και στην πορεία της πανδημίας σήμερα θα βρισκόμασταν σε πολύ καλύτερη θέση και δεν θα υπήρχε η ανάγκη για νέα περιοριστικά μέτρα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης με τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς της είναι τεράστιες. Είναι τραγικό στα δύο χρόνια πανδημίας να καταγράφονται στη μικρή Κύπρο 590 θάνατοι λόγω COVID-19. Υπάρχουν ευθύνες για το γεγονός ότι σήμερα η Κύπρος δεν έχει φθάσει στα επιθυμητά ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού.

Επομένως, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ θα πρέπει να αναλογιστεί σοβαρά για τα όσα έπρεπε να είχαν γίνει και δεν έγιναν και οδήγησαν σε πολλά κύματα πανδημίας και γιατί δεν έπεισε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Δεν αρκεί να λαμβάνονται μέτρα, αλλά θα πρέπει και να επιβλέπονται σωστά και να τηρούνται. Εφόσον εφαρμοστούν και δεν αποδώσουν, τότε να λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα. Δυστυχώς, στη δική μας περίπτωση λαμβάνονται συνεχώς και νέα μέτρα χωρίς τα προηγούμενα να τηρούνται…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.