Προθεσμία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου δίνουν οι συντεχνίες για λύση όσον αφορά το προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης

Προθεσμία ως το τέλος του μήνα έδωσαν οι συντεχνίες για ολοκλήρωση του διαλόγου και εξεύρεση λύσης σε σχέση με την εργασιακή διαφορά μεταξύ της εταιρείας LGS και του πρώην ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Λάρνακας, Γιώργος Ιουλιανός ανέφερε ότι δόθηκε υπόσχεση ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα προσπαθήσει αυτές τις μέρες, να διαβουλευθεί με την εταιρεία LGS και τη διαχειρίστρια των αεροδρομίων Hermes ώστε να εξευρεθεί λύση σε σχέση με τον χρονικό ορίζοντα απασχόλησης του προσωπικού.

Όπως είπε, οι συντεχνίες, έδωσαν τη συγκατάθεση τους αναμένοντας να βρεθεί λύση και επαναβεβαίωσαν τη θέση ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες που είχαν συνομολογηθεί.

Σημειώνεται ότι στη συμφωνία που συνομολογήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών αναφέρεται ότι τόσο το πρώην ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό, όσο και το προσωπικό που εργάζεται στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, θα εργοδοτείται μέχρι το 65ο έτος της ηλικίας του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.