Πρώτη Μπιεννάλε Χαρακτικής Κύπρου

Ανδρέας Χατζηευαγγέλου 12 χρονώνΚΣΤ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (Τριχερούσας)

Πρώτη Μπιεννάλε Χαρακτικής Κύπρου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ Πρώτη  Μπιεννάλε Χαρακτικής Κύπρου διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Γραφείο Επιθεώρησης Τέχνης και τη Σχολή Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή. Στόχο της είχε τη διάδοση της τέχνης της χαρακτικής, την ενθάρρυνση της διδασκαλίας της και την ανάπτυξη τόσο της παραδοσιακής όσο και της σύγχρονης χαρακτικής μέσα από πρακτικές εφαρμογές.

Μετά από σειρά επιμορφωτικών εργαστηρίων που αφορούσαν εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης οι οποίοι εμπλούτισαν μέσα από αυτά τις γνώσεις τους γύρω από τη χαρακτική και τις καλλιτεχνικές της αξίες, παιδιά και νέοι ήρθαν σε επαφή με τη χαρακτική, διδάχτηκαν, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν καταπληκτικά έργα με διάφορες τεχνικές όπως τη ξυλογραφία, τη λινογραφία, την οξυγραφία, την κολλαγραφία και άλλες τεχνικές.

Οι δραστηριότητες Μπιενάλε Χαρακτικής Κύπρου έγιναν με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου.

Η έκθεση των έργων παρουσιάζεται στον χώρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη-Λευκωσία και περιλαμβάνει τόσο τα βραβευμένα έργα όσο και έργα που διακρίθηκαν. Μέχρι 20 Νοεμβρίου 2017.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei