Πρώτη επίσημη επίσκεψη Άννας Κουκκίδου Προκοπίου στο Αρχηγείο Αστυνομίας

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στο Αρχηγείο Αστυνομίας πραγματοποίησε σήμερα η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κυρία Άννα Κουκκίδου Προκοπίου, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της, όπου είχε συνάντηση γνωριμίας με την Ηγεσία και τους Αστυνομικούς Διευθυντές – Διοικητές του Αστυνομικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Αρχηγείου, ο Αρχηγός του Σώματος κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, αφού καλωσόρισε τη νέα Υπουργό, παρουσίασε και ανέλυσε το οργανόγραμμα της Αστυνομίας και τους στρατηγικούς της στόχους, ενώ αναφέρθηκε στα καθήκοντα και αρμοδιότητες όλων των Τμημάτων, Επαρχιών, Μονάδων, Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Αστυνομίας.

Από την πλευρά του, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας κ. Δημήτρης Δημητρίου, συνεχίζοντας την παρουσίαση προς την Υπουργό, εστίασε στο πρόγραμμα της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού της Αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Οργανισμού. Παράλληλα, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τις τάσεις του εγκλήματος με ιδιαίτερη έμφαση στο  σοβαρό έγκλημα και στις τροχαίες οδικές συγκρούσεις.

Από την πλευρά της η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της έχει θέσει ως προτεραιότητα της, την υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, με βασικό πυλώνα την υλοποίηση του έργου της αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης της Αστυνοµίας «προκειμένου να ενισχυθεί η πρόσβαση όλων των στελεχών της στην εκπαίδευση και συνεχή κατάρτιση, µε σκοπό τη βελτίωση του επαγγελματισμού των µελών της, να βοηθηθούν οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, να υιοθετηθεί µμοντέλο έξυπνης αστυνόμευσης και να ενισχυθεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία».

Επίσης, πρόσθεσε ότι παράλληλα, θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες «για πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής εγκλήματος που ταλανίζει τη σημερινή κοινωνία, όπως είναι τα ναρκωτικά, η εμπορία προσώπων, τα αδικήματα που διαπράττονται εις βάρος των παιδιών όπως είναι η παιδική πορνογραφία, αλλά και κάθε μορφής κακοποίηση παιδιού, τα αδικήματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, η τρομοκρατία, η παράτυπη μετανάστευση, και γενικά κάθε μορφή εγκλήματος, που επηρεάζει άμεσα τους πολίτες της χώρας μας» και κατέληξε ότι «την ίδια στιγμή, χρειάζεται να εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας για πρόληψη και μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.