Ορίζοντας/ Παράθυρα

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Χρώμα του Γαλάζιου Υάκινθου», του Χρίστου Χατζήπαπα

Παρουσιάζεται από την Ένωση Λογοτεχνών και τις Εκδόσεις Γκοβόστη το βιβλίο Χρώμα του Γαλάζιου Υάκινθου, του Χρίστου Χατζήπαπα το οποίο επανεκδόθηκε μετά από τριάντα χρόνια.  Μέσα σε κλίμα μαγικού ρεαλισμού, όπου το τραγικό διαδέχεται το ευτράπελο και σαρκαστικό, αποτυπώνεται η αποκρουστική τρέλα της προδοσίας με όλα τα επακόλουθά της. Η Κερύνεια, ο πόνος και ο έρωτας στήνουν το λογοτεχνικό του τρίγωνο.

Το βιβλίο είναι ένα «ένα  από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της Κυπριακής Λογοτεχνίας», όπως σημειώνει στο οπισθόφυλλο ο συγγραφέας Αιμίλιος Σολωμού, που θα είναι και ένας από τους εισηγητές. «Η δική μου ανάγνωση, αναφέρει, βρίσκει πως το βιβλίο κινείται σε πολλά επίπεδα, όχι μόνο στα φανερά, με κρυπτικούς συμβολισμούς. Το δε χιούμορ και η σάτιρα λειτουργούν απολυτρωτικά για τον κεντρικό θεματικό άξονα και ταυτόχρονα αποτελούν τα ισχυρότερα μέσα κριτικής απέναντι στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Ιωσήφ Ιωσηφίδης και ο Τάκης Χατζηδημητρίου. Εισηγήσεις θα κάνουν ο Αιμίλιος Σολωμού και ο Αντώνης Πετρίδης.  Κείμενα θα διαβάσει ο Ανδρέας Νικολαΐδης.

Αίθουσα Αρχείου ΡΙΚ

Πέμπτη 16 Ιανουαριου, 19:30