Πρώτοι σε δηλώσεις, τελευταίοι σε έργα!

Στην Κύπρο σήμερα, κατά γενική ομολογία, τίποτε δεν είναι όρθιο, γιατί απλώς τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Οι σημερινοί κυβερνώντες όμως, και κυρίως οι υπουργοί της παρούσας Κυβέρνησης, τα βλέπουν όλα  άψογα. Μάλιστα, εκεί που είναι κατάμαυρα, φαίνεται πως βάλθηκαν να τα βάψουν όλα ρόδινα και αισιόδοξα. Δηλαδή, ενώ η πολιτική που εφαρμόζουν οι σημερινοί κυβερνώντες λειτουργεί με παταγώδη αποτυχία, αντίθετα η γλώσσα που χρησιμοποιούν, για να υπερασπιστούν αυτή την πολιτική, λειτουργεί με αξιοθαύμαστη επιτυχία. Με άλλα λόγια, ενώ οι σημερινοί κυβερνώντες είναι πρώτοι σε δηλώσεις, στην παραγωγή έργων έρχονται τελευταίοι.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο Υπουργός Οικονομικών που βάλθηκε να μας πείσει, ακόμη και πρόσφατα με την ομιλία που έκανε για τους προϋπολογισμούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ότι η ανεργία στον τόπο μας έχει σταθεροποιηθεί. Τα σχετικά στοιχεία, όμως, αποδεικνύουν το αντίθετο. Γιατί με βάση τα αποτελέσματα της Ερευνας Εργατικού Δυναμικού για τα ποσοστά ανεργίας, το 3ο τρίμηνο του 2014 η ανεργία ανήλθε στο 16%, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους που ήταν 15,2%.

Συγκεκριμένα, οι άνεργοι από 66.663 που ήταν το 2ο τρίμηνο αυξήθηκαν σε 69,895, με 3,232 άτομα να προστίθενται στον κατάλογο των ανέργων, με το ποσοστό της αύξησης να φτάνει το 4,9%.

Αλλά και η Υπουργός Εργασίας, όπως αποδεικνύεται, δεν υστερεί στην αυτοπροβολή και ακατάσχετη γλωσσοδιάρροια. Συγκεκριμένα, εδώ και μέρες μάς διαβεβαίωνε ότι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα έπαιρναν έγκαιρα την επιταγή τους για να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς εισόδημα τα Χριστούγεννα. Δυστυχώς, τα Χριστούγεννα πέρασαν και οι πλείστοι των δικαιούχων περιμένουν ακόμη την επιταγή τους.

Τι να πούμε όμως και για τον Υπουργό Γεωργίας που εδώ και μήνες μάς διαβεβαιώνει ότι οι Βρυξέλλες, από στιγμή σε στιγμή, θα κατοχυρώσουν το χαλλούμι ως κυπριακό προϊόν προστατευόμενης ονομασίας ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο φάκελος με την αίτησή μας δεν έχει ακόμη ανοιχθεί λόγω διαφόρων ενστάσεων;

Συνεπώς, δεν γινόμαστε υπερβολικοί όταν λέμε ότι για τους σημερινούς κυβερνώντες, εκεί που αποτυγχάνει η πολιτική τους, εφαρμόζουν με επιτυχία τη γλώσσα τους!

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.