Πρώτη συνεδρία για το ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών

Με αποστολή την αναδιαμόρφωση του Ωρολογίου Προγράμματος Σπουδών των σχολείων Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης, συνεδρίασε για πρώτη φορά η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Ωρολογίου Προγράμματος Σπουδών.

Σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι η σύσταση της Επιτροπής εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, προκειμένου αυτό να συνάδει με τις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας, καθώς και με τις ιδιαίτερες συνθήκες της ημικατεχόμενής μας πατρίδας.

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, υπό τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Στη συνάντηση, ο κ. Καδής εξέφρασε την ελπίδα, ότι το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Σπουδών θα ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά.

Αναπτύσσοντας στα μέλη της Επιτροπής τους όρους εντολής τους, σημείωσε ότι στη Μέση Εκπαίδευση επιδιώκεται, ανάμεσα στα άλλα, η διαμόρφωση ενός νέου συστήματος επιλογής μαθημάτων στο Λύκειο, με σαφείς κατευθύνσεις και προσανατολισμούς.

Το σύστημα, πρόσθεσε, θα βρίσκεται σε συνάρτηση με το σύστημα πρόσβασης στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση, και θα λαμβάνει πρόνοια ώστε τα επιλεγόμενα μαθήματα να είναι και εξεταζόμενα.

Η Επιτροπή κλήθηκε, επίσης, να διερευνήσει τη σκοπιμότητα / χρησιμότητα της έναρξης της επιλογής κάποιων βασικών μαθημάτων από την Α’ Λυκείου, καθώς και το θέμα των ξένων γλωσσών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Επιπρόσθετα, αναμένεται να εξεταστεί το ζήτημα του διδακτικού χρόνου και να ληφθεί πρόνοια, ώστε να αξιοποιείται στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο διαθέσιμος χρόνος. Παράλληλα, θα μελετηθεί η δυνατότητα επέκτασης του θεσμού των ειδικών σχολείων και στον Γυμνασιακό κύκλο.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.