Πρώτη συνάντηση Δημάρχων Λάρνακας και Λιβαδιών και Κοινοτάρχη Βορόκληνης στο πλαίσιο συνένωσης τους

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Δημάρχων Λάρνακας και Λειβαδιών και του Κοινοτάρχη Βορόκληνης μετά από την ψήφιση των σχετικών νόμων από τη Βουλή για συνένωση των τριών οντοτήτων.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 8 Μαρτίου, στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας, συνάντηση του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα με τον ομόλογο του των Λειβαδιών Μάριο Αρμένη και τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης Νεόφυτο Φακοντή».

Προστίθεται ότι «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου από την  Βουλή των Αντιπροσώπων για συνένωση του Δήμου Λάρνακας με τον Δήμο Λειβαδιών και το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης. Αυτή ήταν η πρώτη επαφή για συζήτηση και συντονισμό γύρω από θέματα υλοποίησης της συγκεκριμένης απόφασης της Βουλής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι κύριοι Βύρας, Αρμένης και Φακοντής εξέφρασαν την ικανοποίηση για την σχετική απόφαση . Ταυτόχρονα διαβεβαίωσαν για τη βούληση και την επιθυμία τους για σωστή εφαρμογή και υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη συνένωση των τριών οντοτήτων σε ένα νέο ενισχυμένο Δήμο Λάρνακας, που θα περιλαμβάνει τα Δημοτικά Διαμερίσματα Λειβαδιών και Βορόκληνης».

Σημείωσαν ακόμα ότι «η συνένωση αυτή είναι προς όφελος των δημοτών και θα βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής, ενώ στόχος είναι η παροχή καλύτερων Υπηρεσιών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.