Πρώτη συνεδρία του Συντονιστικού Φορέα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών

Στην πρώτη συνεδρία του Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών παρέστη η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου, η οποία επεσήμανε τη σημαντικότητα του έργου που αναλαμβάνει ο Φορέας, στην παρουσία της Επιτρόπου Ισότητας και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών που συμμετέχουν σε αυτόν.

Η Υπουργός ευχήθηκε τόσο στον Πρόεδρο όσο και στα μέλη του Φορέα κάθε επιτυχία στις εργασίες τους.

Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου ΔΔΤ αποδίδει τεράστια σημασία στο ζήτημα πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας και για τον σκοπό αυτό προχώρησε στη σύσταση του Συντονιστικού Φορέα, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για τον συντονισμό, σχεδιασμό, εφαρμογή, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών και μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας, οι οποίες περιλαμβάνονται στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Άριστος Τσιάρτας ανέλυσε στη συνέχεια τους στόχους και το πλάνο δράσης που θα ακολουθηθεί. Όπως ανέφερε ο ίδιος:

«Τα τελευταία χρόνια ψηφίστηκαν σημαντικές νομοθεσίες που ποινικοποιούν πολλαπλές μορφές έμφυλης βίας. Έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες και σημαντικά μέτρα για πρόληψη και ευαισθητοποίηση στα ζητήματα βίας κατά των γυναικών.

Έχουν επίσης ληφθεί μέτρα για προστασία και στήριξη των θυμάτων έμφυλης βίας. Πρόκειται για ένα συνολικό πλαίσιο που θέτει στον πυρήνα του ρυθμιστικού του πλαισίου το φύλο, και την πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας, ανισότητας και διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.

Ο Συντονιστικός Φορέας θα επιδιώξει την ανάπτυξη κάθε δυνατής συνεργασίας με όλες τις συναρμόδιες, για το θέμα, κυβερνητικές και μη υπηρεσίες, καθώς και με την κοινωνία των πολιτών προκειμένου οι νέες νομοθεσίες να εφαρμοστούν στην πράξη αποτελεσματικά και χωρίς καθυστέρηση.»

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.