Πρώτο το Λύκειο Λατσιών στον παγκύπριο τελικό για την Ευρώπη

Την πρώτη θέση του 4ου παγκύπριου τελικού του Εθνικού Σχολικού Διαγωνισμού 2017-2018 για Ευρωπαϊκά Θέματα κέρδισε σήμερα το Λύκειο Λατσιών (Λευκωσία).

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Λύκειο Αγίου Αντωνίου (Λεμεσός), στην τρίτη θέση το Λύκειο Μακαρείου Γ’ (Λάρνακα) και την τέταρτη θέση πήρε το Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου (Πάφος).

Οι μαθητές της δευτέρας λυκείου δοκίμασαν τις γνώσεις τους για την Ευρώπη σε ένα κουίζ ερωτήσεων. Το κάθε σχολείο εκπροσωπήθηκε από τετραμελή ομάδα ενώ το έπαθλο για την πρώτη και δεύτερη ομάδα είναι ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, η εκτελούσα χρέη επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο Θέα Πιερίδου ανέφερε ότι ανάμεσα στους στόχους του διαγωνισμού είναι τα νέα παιδιά να μάθουν περισσότερα για το ρόλο της ΕΕ, να ενημερωθούν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus + από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση των Ευρωπαϊκών πολιτικών ως ενεργοί πολίτες.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 37 σχολεία παγκύπρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.