Πρωτοφανείς ουρές στα εκλογικά κέντρα της ΒρετανίαςΠρωτοφανείς ουρές παρατηρήθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα εκλογικά κέντρα της Βρετανίας, για τις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΣΤΡΑ στο Λονδίνο Ησαάκ Καρυπίδη, από τη στιγμή που παραδοσιακά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι υψηλό το ποσοστό αποχής.

Στις κάλπες, οι οποίες άνοιξαν στις 9 το πρωί ώρα Κύπρου και θα κλείσουν στις 12 τα μεσάνυχτα, προσέρχονται περίπου 45 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Με το κλείσιμο της κάλπης, τα τρία μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, BBC, Sky News και ITN θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα ενός exit poll. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα, με το μήνυμα του Βρετανού πρωθυπουργού για υλοποίηση του Brexit και έξοδο από το τέλμα των τελευταίων τριάμισι ετών να βρίσκει απήχηση. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο ο Μπόρις Τζόνσον θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, δηλαδή τουλάχιστον 326 έδρες. Σε περίπτωση που στερηθεί την αυτοδυναμία, ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών θα επιχειρήσει να αναδειχθεί πρωθυπουργός με την επίσημη ή άτυπη στήριξη των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.