Πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο με την Αθήνα για χάρη των πύργων

Έξω φρενών το Προεδρικό για αναφορές του Έλληνα Υφυπουργού Περιβάλλοντος

Οι πύργοι στη Λεμεσό «έριξαν» και τις διαχρονικά καλές σχέσεις μεταξύ της Λευκωσίας και της Αθήνας, προκαλώντας πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑφορμή για την πιο πάνω εξέλιξη αποτέλεσαν οι αναφορές του Έλληνα Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γεώργιου Δημαρά σε πρόσφατη εκδήλωση στη Λεμεσό, για «πολεοδομικό ανορθολογισμό που οδηγεί σε χαοτικές καταστάσεις» σε σχέση με τα υψηλά κτίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, μετά τις πιο πάνω αναφορές του Γ. Δημαρά, το Προεδρικό έδωσε εντολή να ακυρωθεί προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή με τον Έλληνα Υφυπουργό Περιβάλλοντος, ενώ έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο. Οι αναφορές του Γ. Δημαρά έγιναν σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στη Λεμεσό, με τίτλο: «Ψηλά Κτίρια – Μια σύγχρονη περιβαλλοντική πρόκληση».

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, ήταν προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Κ. Καδή και του Δ. Δημαρά. Ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού ακυρώθηκε από τον Κ. Καδή ο οποίος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Χ», ο πραγματικός λόγος που οδήγησε στην ακύρωση της συνάντησης ήταν η εντολή η οποία δόθηκε από το Προεδρικό, το οποίο είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο με τις αναφορές του Έλληνα Υφυπουργού Περιβάλλοντος.

 

Μάλιστα η κυβέρνηση έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, ανάγοντας το θέμα σε διπλωματικό επεισόδιο.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.