Πρωτομαγιά με ανοικτά ζητήματα για τους εργαζόμενους – Οι απαιτήσεις των συντεχνιών

Με σαφείς και ξεκάθαρες απαιτήσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων θα τιμήσουν την Πρωτομαγιά οι συντεχνίες.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του Άστρα η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους τόνισε ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η ανάγκη να επικρατήσει η ειρήνη και να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Επισήμανε παράλληλα ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε η κοινωνία να προστατευτεί από το ράλι αυξήσεων στις τιμές βασικών αγαθών.

Η κ. Χαραλάμπους μίλησε επίσης για τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν, όπως η θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού σημειώνοντας ότι είναι μέρος της προσπάθειας να έχει ο κάθε εργαζόμενος συμφωνημένους και ρυθμισμένους όρους απασχόλησης.

Αναφέρθηκε και στην τηλεργασία, τονίζοντας το δικαίωμα των εργαζομένων στο ρυθμισμένο ωράριο και την ανάγκη να καταστεί ξεκάθαρο ποιος επωμίζεται το κόστος εξοπλισμού, εκεί και όπου χρειάζεται.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας επισήμανε την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σε ότι αφορά τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό, ανέφερε ότι η διαδικασία θέσπισης του βρίσκεται σε ικανοποιητικό στάδιο κάνοντας λόγο για θετικές παραμέτρους κυρίως στο μηχανισμό αναπροσαρμογής του ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αναπροσαρμόζεται ανά τακτά διαστήματα.

Υπέδειξε ότι η θέσπιση του κατώτατου μισθού θα δώσει προοπτική ανάπτυξης στις επιχειρήσεις ενώ θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες για το συνταξιοδοτικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.