«Πρωτοπορία»: Δεν μπορούμε να επιβραβεύσουμε την αποστασία και τον τυχοδιωκτισμό

 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με γνώμονα τις αρχές, τις αξίες και την περήφανη ιστορία του, καλείται να αναλάβει με σοβαρότητα και συνέπεια το ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης και δεν μπορεί να γίνει το δεκανίκι κανενός, τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο Συνδέσμου Αποφοίτων Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Πανεπιστημίου Κύπρου. Σημειώνει επίσης ότι «σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να απαρνηθούμε τον κληριδικό ρεαλισμό για να συμβιβαστούμε, για χάρη της εξουσίας, με μια κοινοπραξία κομμάτων των οποίων οι απόψεις στο Κυπριακό βρίσκονται στον αντίποδα του Κληριδισμού. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι χρήσιμος στην πατρίδα μας ως υπεύθυνη αντιπολίτευση. Αυτό σημαίνει σεβασμός στη δημοκρατία. Αυτό σημαίνει πολιτική ηθική. Αυτό σημαίνει σεβασμός στην ετυμηγορία του λαού. Και το ίδιο βέβαια ισχύει και στο ενδεχόμενο ερώτημα συμμετοχής του ΔΗΣΥ σε μια κυβέρνηση υπό τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν μπορεί να βολεύεται σε ρόλο ουραγού. Δεν μπορεί να γίνει δεκανίκι κανενός. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν έχει ανάγκη την εξουσία για να επιβιώσει. Η προσπάθεια διάσπασης απέτυχε».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι απέτυχε η προσπάθεια διάσπασης που ενορχήστρωσαν κάποιοι και ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου απέδειξε τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του, εξασφαλίζοντας ποσοστό της τάξης του 35%.

Σε ό,τι αφορά το τι θα πράξει στον 2ο γύρο των εκλογών ο ΔΗΣΥ, η ανακοίνωση σημειώνει ότι παρακολουθούν τις πληροφορίες για άσκηση πίεσης προς την ηγεσία του ΔΗΣΥ για υποστήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη, με αντάλλαγμα την ανάληψη κυβερνητικών θέσεων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.