Πρωτοβουλία για επίσκεψη Ευρωβουλευτών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο στις 5-7 Μαϊου έχει αναλάβει ο Ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου.

Μιλώντας σε Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Στρασβούργο για κάλυψη των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως ανέλαβε την πρωτοβουλία ως μέλος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, και πως προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη πρέπει να υπάρξει συμμετοχή ενός αριθμού Ευρωβουλευτών.

Δεν είναι εύκολο να βρεθούν αυτά τα 5-10 άτομα γιατί πολλοί έχουν άλλες υποχρεώσεις εκείνη την περίοδο, σημείωσε, επισημαίνοντας πως ήδη εξασφαλίστηκε η συμμετοχή της Ισπανδίας Ευρωβουλευτή Angella Vallina της συνομοσπονδιακής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και της Πολωνής Lidia Joanna Geringer de Oedenberg της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σημείωσε ακόμη πως ήδη είχε για το θέμα αυτό συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό καθώς και με άλλα άτομα Ε/κ και Τ/κ που μπορεί να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, και πως θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις 4 Απριλίου, όχι, όμως, μόνο για αυτό το ζήτημα.

Υπενθύμισε πως μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου είχαν επισκεφθεί και στο παρελθόν την πόλη της Αμμοχώστου, ενώ ερωτηθείς αν έχει ζητηθεί άδεια για να εισέλθουν στην περίκλειστή περιοχή είπε πως όταν κατά την προηγούμενη επίσκεψη ζήτησαν κάτι τέτοιο δεν πήραν κάποια απάντηση. Πιστεύω πως το ίδιο πράγμα θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη φορά, σημείωσε.