Πρωτοβουλία της Remedica η συνεργασία με το Ισραήλ – ‘Εφθασαν 5 τόνοι χλωροκίνης από Ινδία στην Κύπρο


Με πρωτοβουλία της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας Remedica και προσωπική παρέμβαση από τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της, δρ Μιχάλη Νεοπτολέμου και τη βοήθεια του κράτους του Ισραήλ, έφτασαν στην Κύπρο πέντε τόνοι χλωροκίνης.

 

 

Η Remedica σε δελτίο Τύπου κάνει λόγο για μεγάλη διπλωματική επιτυχία σε συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. «Σε μια άκρως μυστική αποστολή, έφτασαν στην Κύπρο με ισραηλινό στρατιωτικό αεροπλάνο 5 τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία». Η Remedica έχει αναλάβει να παρασκευάσει και να στείλει στο Ισραήλ τη χλωροκίνη ενώ με τη σειρά της η κυβέρνηση του Ισραήλ θα αποστείλει στην Κύπρο 50 αναπνευστήρες.

Σε δηλώσεις του ο δρ Νεοπτολέμου αναφέρθηκε σε πολύ δύσκολη μυστική αποστολή που τελικά στέφθηκε με επιτυχία και σύντομα και οι επαγγελματίες υγείας στη γειτονική χώρα θα έχουν ακόμη ένα όπλο στον πόλεμο ενάντια στον κορονοϊό.

Πρόσθεσε ότι η Remedica αυτή τη στιγμή είναι ταγμένη προς την αντιμετώπιση του ιού και αναλαμβάνει ιδιωτικές πρωτοβουλίες για να βοηθήσει τη Κύπρο και όχι μόνο για να εξέλθει από την πανδημία το συντομότερο δυνατό. Η Remedica έχει κάνει ήδη δωρεά χλωροκίνη στο κυπριακό Υπουργείο Υγείας, 10 αναπνευστήρες και 500.000 χειρουργικές μάσκες που αναμένονται να παραληφθούν μέσα Απριλίου, και προστατευτικό εξοπλισμό σε ιδιωτικά και άλλα νοσηλευτήρια καθώς και σε εταιρείες που το ζήτησαν, ενώ βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΟΚΥπΥ για περαιτέρω βοήθεια. Επιπλέον, ανθρώπινο δυναμικό της Remedica και εταιρικά οχήματα βρίσκονται στη διάθεση του Επίτροπου Εθελοντισμού και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας για την κατ’ οίκον παράδοση των χορηγημένων φαρμάκων κατά του κορονοϊού.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News