Πρωτοβουλία You Reforest Cyprus – με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών στην Κύπρο.

Βλέποντας το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών να διαιωνίζεται και να χειροτερεύει, η Πράσινη Ασπίδα, ως οργάνωση που νοιάζεται αποκλειστικά για το περιβάλλον, αποφασίσαμε να λάβουμε άμεση και ουσιαστική δράση. Έτσι, ξεκινήσαμε  πριν από περίπου έναν χρόνο τη δημιουργία ενός φυτωρίου στην Κύπρο, συγκεκριμένα στο χωριό Ξυλιάτος με στόχο την παραγωγή δενδρυλλίων για δεντροφύτευση και αναδάσωση της κυπριακής γης.  Ταυτόχρονα, θέλουμε να προωθήσουμε την  πολιτική εξισορρόπησης των εκπομπών  ρύπων  διοξειδίου του άνθρακα και άλλων τοξικών αερίων, προβάλλοντας ως  αντιστάθμισμα τη  δεντροφύτευση.

Για αυτό, θα χαρούμε να υιοθετήσετε  μέρος από τις 6000 χιλιάδες δενδρύλλια (κυπαρίσσια, πεύκα, χαρουπιές κ.α.) στην επόμενη δεντροφύτευση μας στις καμένες περιοχής της ΤΑΛΑΣ την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 στις 11π.μ, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πάφου,  υπουργών και  επισήμων αλλά και πλήθος εθελοντών από όλη την Κύπρο.  Για υιοθέτηση δενδρυλλίων και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.youreforestcyprus.org .

Για το εγχείρημά μας έχουν ήδη φυτευτεί πέραν των 100.000 χιλιάδων  δενδρυλλίων σε γλαστράκια, έτοιμα για δεντροφύτευση. Τα δεντράκια μας υιοθετούνται στην προνομιακή τιμή των 3 ευρώ έκαστο και συνοδεύονται από ατομικό πιστοποιητικό υιοθεσίας. Η συμβολική αυτή τιμή είναι ένας τρόπος για να καταστεί το έργο βιώσιμο. Ανάμεσα στους μελλοντικούς μας στόχους είναι το φυτώριό μας να είναι επισκέψιμο από τα σχολεία και να διοργανώνονται εκπαιδευτικές δράσεις.

Το διαχρονικό μας έργο ως οργάνωση έχει ήδη αφήσει  το δικό του πράσινο αποτύπωμα στον τόπο μας, καθώς προβήκαμε μέχρι σήμερα σε 10 δενδροφυτεύσεις Παγκύπρια, φυτεύονταν 30.000 δενδρύλλια, παρουσία χιλιάδων εθελοντών, οργανισμών και φορέων, ενώ έχουμε παραχωρήσει και αλλά τόσα στη πληγείσες περιοχές.

Η συνεισφορά του κάθε απλού πολίτη, Υπουργείου, Φορέων και Οργανισμών, είναι πολύ σημαντική για την βιωσιμότητα του έργου μας το οποίο συνεπάγεται τεράστια έξοδα. Αναμένουμε την στήριξη του κοινωνικού συνόλου και όσων τολμούν να ονειρεύονται μια πράσινη και βιώσιμη Κύπρο.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.