Προβάλλεται πιθανότητα μεταφοράς ΦΑ Αν. Μεσογείου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Η πιθανότητα να μεταφερθεί το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας προβάλλεται, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα φέρει την Τουρκία σε πιο σημαντική θέση. Ωστόσο ο Τούρκος Υπουργός είπε πως γι` αυτό το θέμα θα είναι καθοριστική η στάση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ισραήλ αλλά και το κόστος.

Επιστρέφοντας από την τριμερή σύνοδο στο Ιράν, ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “λέγεται πως είναι δύσκολο να μεταφερθεί το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη”. “Υπάρχει περίπτωση το φυσικό αέριο να έρθει μέσω Κύπρου στην Τουρκία και από την Τουρκία στην Ευρώπη, (αυτή η πιθανότητα) προβάλλεται”, είπε ο Χουλούσι Ακάρ προσθέτοντας ότι αυτό θα φέρει την Τουρκία σε πιο σημαντική θέση καθώς γίνεται λόγος για αποθέματα 2-3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ωστόσο ότι για μια τέτοια επένδυση μπορεί να προτιμήσουν να μεταφέρουν το φυσικό αέριο με υποθαλάσσιο αγωγό μέσω Ελλάδας. “Για παράδειγμα το Ισραήλ σκεφτόταν να το μεταφέρει μέσω εμάς (της Τουρκίας) όταν πρωτοξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις”, είπε ο Τούρκος Υπουργός λέγοντας ότι καθοριστική γι αυτό θα είναι η στάση των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ αλλά και το κόστος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.