«Πρόβλημα εισβολής και κατοχής το Κυπριακό»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι στη συνάντηση με τον Πρόεδρο αντηλλάγησαν απόψεις και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

«Εκφράσαμε την πάγια θέση του ΚΚΕ την οποίαν εξακολουθούμε να προβάλλουμε ότι, το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως τέτοιο διεθνές πρόβλημα πρέπει να παραμένει στην επικαιρότητα», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας και τη συνεχή πάλη και αγώνα του ελληνικού λαού μαζί με τον κυπριακό λαό, για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένα στρατεύματα και Βάσεις, χωρίς προστάτες και επικυρίαρχους, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο τους, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Είναι γνωστές οι θέσεις του ΚΚΕ και αυτές με σταθερότητα θα εξακολουθούμε να τις παλεύουμε σε μια περίοδο και εποχή, όπου οξύνονται οι ανταγωνισμοί και διαφαίνονται και επικίνδυνες εξελίξεις σε βάρος όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής μας».

Είπε, εξάλλου, ότι στη συνάντηση με τον Πρόεδρο αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που αφορούν την οικονομική κρίση, την κατάσταση στην ΕΕ και την ευρωζώνη, ιδιαίτερα για κατάσταση στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.