Πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό της φάσσας – «Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες γεωργών»

Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό της φάσσας σε διάφορες περιοχές της Κύπρου ανέφερε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θήρας Παντελής Χατζηγέρου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι ανάμεσα στις εισηγήσεις που υπάρχουν είναι η γερακοθηρία και εξήγησε ότι αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε μη κυνηγετικές περιοχές.

Σημείωσε ωστόσο ότι προς το παρόν στην Κύπρο δεν χρησιμοποιείται η γερακοθηρία και εξέφρασε την ελπίδα όπως επιτραπεί στο μέλλον για αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού της φάσσας. Επίσης είπε ότι οι φάσες έχουν μεγάλη προσαρμοστικότητα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Βαλεντίνος Φακοντής ανέφερε ότι είναι τεράστιες οι καταστροφές που δημιουργούν οι φάσσες σε καλλιέργειες γεωργών σε όλη την Κύπρο.

Υπέδειξε ότι πρέπει να γίνουν καταγραφές εκεί και όπου έχουν υπάρξει καταστροφές και να δοθούν αποζημιώσεις στους αγρότες. Επίσης είπε ότι σε μακροπρόθεσμη βάση θα πρέπει να γίνουν κάποια δικτυοκήπια, προκειμένου να προστατεύονται με τεχνητά μέσα οι καλλιέργειες που επηρεάζονται.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.