Το ΑΚΕΛ έχει επιβεβαιωθεί όταν τόνιζε πως η νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή για τους εράνους που διεξάγονται στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια κηδειών, θα έδινε το δικαίωμα ερμηνείας κατά το δοκούν, δήλωσε στον Άστρα η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά.

“Κάποια κόμματα, υπέκυψαν σε πιέσεις και ψήφισαν τον σχετικό νόμο”, συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε, το ΑΚΕΛ κατέθεσε νέα πρόταση μαζί με τους Οικολόγους και τη Συμμαχία Πολιτών, βάση της οποίας το πού θα δίνονται οι εισφορές θα πρέπει να αποφασίζεται από την οικογένεια.
Η πολλαπλή ερμηνεία του νόμου, σημείωσε, ανάγκασε την βουλή να επανέλθει στο θέμα και ουσιαστικά να συζητούνται και πάλι τα ίδια πράγματα.

ΔΗΣΥ: Προβλήματα από την επιμονή ορισμένων μητροπόλεων 

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΔΗΣΥ Μαριέλα Αριστείδου άφησε ανοικτό το θέμα ποια στάση θα κρατήσει ο ΔΗΣΥ.

Όπως ανέφερε στον Άστρα, παρά τη νομοθεσία που ψηφίστηκε, εξακολουθούν να προκαλούνται προβλήματα από την επιμονή ορισμένων μητροπόλεων να παίρνουν τα έσοδα από τους εράνους και να απαγορεύουν τη διεξαγωγή εράνων για φιλανθρωπικούς σκοπούς ακόμα και στα πεζοδρόμια των ναών. Ο ΔΗΣΥ, είπε, θα δώσει την ευκαιρία για νέες διαβουλεύσεις και θα αποφασίσει τι θα πράξει κατά την ψήφιση του νέου νόμου.

Η Σκεύη Κουκουμά επισήμανε σε αυτό το σημείο ότι η Εκκλησία δεν παραδέχεται ότι συμβαίνουν τα όσα καταγγέλλονται και χρειάζονται γραπτές καταγγελίες, ενώ ο επίτροπος εθελοντισμού κρατά ίσες αποστάσεις.