Πρόβλημα στις δομές κοινωνικής προστασίας αναδεικνύει η υπόθεση 4χρονου αγοριού στο Μακάρειο

Για ακόμα μια φορά αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα των δομών κοινωνικής προστασίας τονίζει το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του με αφορμή την υπόθεση του 4χρονου αγοριού το οποιο ζει εδώ και 4 χρόνια στο Μακαρείο Νοσοκομείο

Εδώ και πολύ καιρό έχει δημοσιοποιηθεί η περίπτωση του παιδιού του οποίου τη γονική μέριμνα έχουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και το οποίο διαμένει στο Μακάριο Νοσοκομείο, αφού δεν έχει εξευρεθεί άλλη λύση.
Η ουσία της υπόθεσης, πέραν από το ότι πρέπει να προστατευθεί πλήρως το ίδιο το παιδί, είναι ότι αναδεικνύονται γι’ ακόμα μια φορά τα σοβαρά προβλήματα, οι παθογένειες και οι ανεπάρκειες που υπάρχουν στο κεφάλαιο των δομών της κοινωνικής προστασίας.
Το κράτος δεν μπορεί να καταλήγει σε αδιέξοδα. Το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει το ίδιο σε εξειδικευμένες δομές το αναγκαίο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας και φροντίδας, ιδιαίτερα για άτομα που έχουν εξειδικευμένα προβλήματα. Ταυτόχρονα και η περίπτωση αυτή επιβεβαιώνει τη θέση που ήδη καταθέσαμε ως ΑΚΕΛ πως για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που εφαρμόζουν και παρέχουν οι ΥΚΕ, όπως είναι τα προγράμματα αναδοχής, απαιτείται μια ολοκληρωμένη εξωτερική αξιολόγηση από ειδικούς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.