Προβλήματα που προκαλεί το αφαλατωμένο νερό ενώπιον της Κοιν. Επιτροπής Γεωργίας

Σοβαρά προβλήματα, κυρίως διάβρωσης, προκαλεί το αφαλατωμένο νερό, όπως αναφέρθηκε σήμερα στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, με τα αρμόδια τμήματα να προχωρούν σε ελέγχους και λήψη μέτρων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Άντρος Καυκαλιάς «σήμερα συζητήσαμε τα προβλήματα που προκαλούνται από το αφαλατωμένο νερό, στην ποιότητα του νερού, στις διασωληνώσεις και στα ηλιακά συστήματα θέρμανσης νερού».

Η συζήτηση, συνέχισε, επικεντρώθηκε κυρίως στην Επαρχία Αμμοχώστου, όπου γενική διαπίστωση είναι ότι, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη διαβρωτικότητα του νερού, γεγονός που αναγνώρισε και το αρμόδιο τμήμα, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ).

«Όπως ενημερωθήκαμε από το ΤΑΥ, από την τελευταία φορά που συζητήσαμε το θέμα πριν από τρεις μήνες στην Επιτροπή Γεωργίας, έχει προχωρήσει στη λήψη κάποιων άμεσων μέτρων, όπως το ίδιο τα χαρακτήρισε, σε συνεργασία και με τον ανάδοχο της ομάδας αφαλάτωσης της Δεκέλειας, για μερική απάμβλυνση του προβλήματος», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Καυκαλιά, το ΤΑΥ ανέφερε πως μελετά μακροπρόθεσμα μέτρα, τα οποία είναι αναγκαία και πρέπει να ληφθούν για να φτάσει η ποιότητα του νερού σε επιθυμητά επίπεδα.

Ανησυχίες στην Επιτροπή Γεωργίας, υπέδειξε, προκάλεσαν οι αναφορές του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορμήδειας, για την ποιότητα του νερού που λαμβάνει η περιοχή, για τις επιπτώσεις στη θάλασσα, στον τομέα της αλιείας αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγωγοί μεταφοράς νερού.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας ζήτησε από το ΤΑΥ, τις Υγειονομικές Υπηρεσίες και το Κρατικό Χημείο, να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και να ενημερώσουν για τ’ αποτελέσματα, είπε ο Άντρος Καυκαλιάς προσθέτοντας ότι «αναμένοντας τα αποτελέσματα, η Επιτροπή θα επανέλθει επί του θέματος σε σύντομο χρονικό διάστημα για αξιολόγηση εκ νέου της κατάστασης».

Επιπρόσθετα, κατέληξε στη δήλωση του, η Επιτροπή ξεκίνησε σήμερα την κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου και των κανονισμών για τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) και συνέχισε τη συζήτηση για τα νομοσχέδια και τους κανονισμούς για την Επιτροπή Σιτηρών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.