Προβλήματα στα διαλείμματα προέκυψαν με την Γ’ Λυκείου

Προπαρασκευαστική της τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη με τον Υπουργό Παιδείας και της συνάντησης  των συνδικαλιστικών Οργανώσεων Κρατικού Τομέα που πραγματοποιήθηκε αργότερα σήμερα Παρασκευή, ήταν η πρωινή συνεδρία της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ, κατά την οποία τέθηκαν οι διαπιστώσεις των προβλημάτων εφαρμογής των πρωτοκόλλων κατά τα διαλείμματα από τους μαθητές της Γ΄Λυκείου.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι το πρωί κατά τη Συνεδρία της η Γραμματεία της Οργάνωσης ασχολήθηκε με θέματα τρέχουσας φύσης και καθόρισε τα θέματα που θα συζητηθούν την Τρίτη σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας.

Πρόσθεσε πως η Γραμματεία συζήτησε επίσης κάποια σενάρια για το συνταξιοδοτικό των ανασφάλιστων εκπαιδευτικών και στη συνέχεια η Γραμματεία μετέβη στην κοινή σύσκεψη των συνδικαλιστικών Οργανώσεων Κρατικού Τομέα που πραγματοποιήθηκε στην ΠΑΣΥΔΥ.

Ο κ. Πολυβίου ανέφερε πως κατά την κοινή σύσκεψη ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου ενημέρωσε τις οργανώσεις ότι σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή και ότι από αυτήν προέκυψε πως την προσεχή εβδομάδα η Κυβέρνηση θα υποβάλει προς τοποθέτηση την τελική της πρόταση για το συνταξιοδοτικό.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Πολυβίου είπε ότι είναι φανερό πως μετά την 1η Μαρτίου θα επιστρέψουν στο σχολικό χώρο οι μαθητές  των δύο πρώτων τάξεων του λυκείου και των γυμνασίων. Πρόσθεσε ότι συνεχίζεται κανονικά η ζωντανή παρουσία των μαθητών 3ης λυκείου στους σχολικούς χώρους με πολύ καλές προοπτικές.

Απλώς έχουμε τα λίγα προβλήματα εφαρμογής των πρωτοκόλλων, ειδικά κατά τα διαλείμματα σε σχέση με την ορθή χρήση της προστατευτικής μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων, συνέχισε, προσθέτοντας ότι «οι συνάδελφοι προσπαθούν να διορθώσουν αυτά τα προβλήματα.

Συνεχίζοντας ανέφερε θα συζητήσουμε αυτά τα θέμα την Τρίτη με τον Υπουργό, όπως και το θέμα των τετραμήνων που με βάση τις δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού θα αλλάξει ο ρόλος των εξετάσεων και θα προσμετρούν για τις εισαγωγές στα πανεπιστήμια και το θέμα της διδακτέας ύλης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.