Προβλήματα στις Σχολικές Εφορείες λόγω κορωνοϊού – Απουσιάζει το 20% των υπαλλήλων στη Λεμεσό

Η αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού αλλά και των επαφών που πρέπει να παραμείνουν σε περιορισμό, πλήττει και τις Σχολικές Εφορείες, οι οποίες καλύπτουν, μέχρι στιγμής, τις ανάγκες τους με το διαθέσιμο προσωπικό.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών και Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, «με την αλυσίδα κρουσμάτων και επαφών επηρεάζονται και οι σχολικές εφορείες, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες τους με αντικαταστάτριες».

«Αν συνεχιστεί αυτή η αύξηση και περισσότερος αριθμός υπαλλήλων χρειαστεί ν’ απουσιάζει από την εργασία του, τότε θα επηρεαστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται, σε καθαρίστριες, συνοδούς παιδιών με ειδικές ανάγκες και γραμματειακό προσωπικό», συμπλήρωσε.

Έφερε δε ως παράδειγμα την Σχολική Εφορεία Λεμεσού, από όπου απουσιάζει περίπου το 20% των υπαλλήλων, που είτε νοσούν από κορωνοϊό, είτε είναι επαφές.

Συγκεκριμένα, συμπλήρωσε,  επί του παρόντος, από τους περίπου 250 υπαλλήλους, απουσιάζουν 8 άτομα από τα δημόσια νηπιαγωγεία, 10 καθαρίστριες Δημοτικής Εκπαίδευσης, 15 καθαρίστριες Μέσης Εκπαίδευσης, 22 συνοδοί και ένα άτομο από το βοηθητικό γραμματειακό προσωπικό.

Σε περίπτωση που παρουσιαστούν κενά, υπέδειξε, τότε θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος, είτε με την αγορά υπηρεσιών, είτε σε συνεργασία με άλλες σχολικές εφορείες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy