Προβλήματα στους ψαράδες λόγω έντονων καιρικών φαινομένωνΠροβλήματα παρουσιάζονται στο αλιευτικό καταφύγιο Λάρνακας.

Συγκεκριμένα όποτε υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες φυκιών και άμμου με αποτέλεσμα να κλείνει η είσοδος του λιμανιού.

Αυτούσια η δήλωση του Ανδρέα Πασιουρτίδη, βουλευτή του ΑΚΕΛ

Συζητήσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο αλιευτικό καταφύγιο Λάρνακας. Συγκεκριμένα όποτε υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες φυκιών και άμμου με αποτέλεσμα να κλείνει η είσοδος του λιμανιού.

Το πρόβλημα αυτό ταλαιπωρεί εδώ και αρκετά χρόνια τους επαγγελματίες ψαράδες με αποτέλεσμα αυτοί είτε να μην μπορούν να εργαστούν είτε αν επιλέξουν να το κάνουν να διατρέχει κίνδυνο η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα καθώς και να προκαλούνται ζημιές στις βάρκες τους.

Δυστυχώς, σήμερα με απογοήτευση έχουμε ακούσει από τα αρμόδια τμήματα ότι ενώ η μελέτη για την οριστική επίλυση του προβλήματος θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, αυτό δεν κατέστη δυνατό να γίνει για διάφορους λόγους οι οποίοι μας αναφέρθηκαν και οι οποίοι δεν μας έχουν αφήσει ικανοποιημένους.

Περαιτέρω, φαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους καθυστερούν να εφαρμόσουν ακόμα και τις προσωρινές λύσεις που ενδείκνυνται για την έστω προσωρινή η επίλυση του προβλήματος με συνέπεια σαράντα και πλέον οικογένειες ψαράδων να επωμίζονται το κόστος αφού δεν μπορούν να ασκήσουν απρόσκοπτα το επάγγελμα τους.

Ως Επιτροπή έχουμε θέσει σε όλους τους αρμόδιους συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και σε τρεις μήνες από σήμερα θα επανεξετάσουμε το όλο ζήτημα καθώς και την υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν.