Προβληματική η ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Συμπεριλήφθηκαν κεφάλαια τα οποία δεν διδάχθηκαν οι μαθητές

Την αναθεωρημένη ύλη των μαθημάτων πρόσβασης και απόλυσης για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2020 ανακοίνωσε χθες η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Η ύλη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων (www.moec.gov.cy/ypexams). Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για θέματα που αφορούν στη διεξαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Ωστόσο παρά την ανακοίνωση της ύλης, κάτι που ζητούσαν εδώ και αρκετό καιρό μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί, φαίνεται ότι ακόμη υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με την επιστροφή των τελειόφοιτων μαθητών στις 11 Μαΐου. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας o πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, φαίνεται να υπάρχουν κάποια σημεία που χρήζουν περαιτέρω διευκρίνισης, ειδικότερα για τα μέτρα ασφάλειας στα σχολεία αλλά και το συνωστισμό που θα παρατηρείται στα λεωφορεία που θα μεταφέρουν μαθητές στις σχολικές ομάδες. Δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση ή πλάνο για το πώς οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις.

Σε ό,τι αφορά την αναθεωρημένη ύλη για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, πέραν από την καθυστέρηση ανακοίνωσής της, είναι προβληματική για κάποια μαθήματα. Σε μαθήματα, όπως για παράδειγμα η Χημεία, η ύλη είναι τουλάχιστον δύο κεφάλαια περισσότερη από την ύλη που διδάχτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στο σχολείο, σημείωσε ο Γ. Λαπήθιος. Επίσης, θέμα ύλης έχει θέσει και η ΟΕΛΜΕΚ, που ζητά αξιολόγηση των τελειόφοιτων μαθητών στην κοινή ύλη που έχουν διδαχθεί εντός των αιθουσών διδασκαλίας πριν τις 10 Μαρτίου 2020.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.