Προβληματισμό εκφράζει ο ΠΑΣΙΝ – Θα προκύψουν προβλήματα κατά την εφαρμογή της β΄ φάσης του ΓεΣΥ

Την άποψη ότι θα προκύψουν διαδικαστικά και πρακτικά προβλήματα κατά την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ. Ο Σάββας Καδής ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και οι γιατροί που έχουν μείνει εκτός ΓΕΣΥ, θα συνεχίσουν κανονικά την ιδιωτική τους ιατρική.

Πρόσθεσε ότι μεγάλος όγκος ιδιωτικών νοσηλευτηρίων θα παρέχει υπηρεσίες μέσω του ΓΕΣΥ και έστειλε το μήνυμα ότι τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να παρέχουν ποιοτική φροντίδα στον ασθενή.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι γιατροί που είναι ενταγμένοι στο ΓΕΣΥ, δε μπορούν να κάνουν επεμβάσεις σε νοσηλευτήρια που δεν έχουν ενταχθεί στο ΓΕΣΥ. Επίσης είπε οι γιατροί που έμειναν εκτός του συστήματος θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπως έκαναν μέχρι τώρα, παρόλο που τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στα οποία στεγάζονται τα γραφεία τους εντάχθηκαν στο ΓΕΣΥ. Εξήγησε ότι γιατρός εκτός του ΓΕΣΥ θα μπορεί να κάνει την επέμβαση σε ιδιωτική κλινική που εντάχθηκε στο ΓΕΣΥ αλλά η χρέωση θα γίνει κανονικά.

Ο κ. Καδής κάλεσε τον κόσμο να είναι προσεκτικός και υπομονετικός καθώς όπως είπε δε θα γίνουν όλα μέσα σε μια μέρα. Επίσης είπε ότι τα ΤΑΕΠ δε εντάσσονται από σήμερα στη δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ και οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν τη νοσηλεία τους. Αν ο γιατρός όμως πρόσθεσε κρίνει ότι ο ασθενής χρειάζεται ενδονοσοκομειακή φροντίδα αυτή θα μπορεί να τη λάβει μέσω του ΓΕΣΥ. Επίσης, ο Σάββας Καδής ανέφερε ότι ο ίδιος παραμένει ιδιώτης γιατρός για καθαρά προσωπικούς λόγους και φόρτου εργασίας αλλά τόνισε ότι έχει σταθεί δίπλα στην προσπάθεια για το ΓΕΣΥ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.