Προβληματισμό για τον αποκλεισμό των Τ/κ από τις αποφάσεις για το χαλλούμι, εκφράζει ο Τουφάν Έρχιουρμαν

Τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά παρακολουθεί από τη θέση του θεατή τις εξελίξεις στο ζήτημα του χαλλουμιού, εκφράζει ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Τουφάν Έρχιουρμαν.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Έρχιουρμαν αναφέρει ότι εδώ και μήνες οι παραγωγοί γάλακτος και χαλλουμιού στις ελεύθερες περιοχές συζητούν και λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στην ποσόστωση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ.


«Δεν εμπλεκόμαστε σε αυτές τις διαδικασίες. Το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο και οι Τ/κ παραγωγοί χαλλουμιού ανακοίνωσαν ότι προβληματίζονται για αυτή την εξέλιξη», πρόσθεσε.

«Ποια είναι λοιπόν η θέση των “αποτελεσματικών και εξουσιοδοτημένων αρχών” μας; Προβληματίζονται; Εάν αισθάνονται άβολα, ποιες πρωτοβουλίες έχουν λάβει; Ή μήπως πιστεύουν ότι “με κάποιο τρόπο οι Ελληνοκύπριοι θα υπερασπιστούν και τα δικά μας δικαιώματα;”», προσθέτει.

Ο κ. Έρχιουρμαν επέκρινε την τ/κ ηγεσία για τη στάση της στο όλο ζήτημα και πρόσθεσε ότι η λύση των δυο κρατών δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Τ/κ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.