Προβληματισμοί και ασάφειες στο νομοσχέδιο που προωθεί ο Υπ. Παιδείας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις

Την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται το συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ για να συζητήσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις Παγκύπριες εξετάσεις τετραμήνων

Στις 17 Ιουνίου θα συνέλθει το συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ για να συζητήσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις Παγκύπριες εξετάσεις τετραμήνων.

Οι αποφάσεις της ΟΕΛΜΕΚ θα κοινοποιηθούν στον Υπουργό Παιδείας και στις 25 Ιουνίου θα υπάρξει συνάντηση των δύο. Σημειώνεται ότι αναμένεται να υπάρξει συζήτηση μεταξύ του Πρόδρομου Προδρόμου και με τους γονείς και τους μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι οι Παγκύπριες εξετάσεις να ενταχθούν στις εξετάσεις τετραμήνων. Ο βαθμός πρόσβασης των τελειόφοιτων για τα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας θα προέρχεται από το συμψηφισμό των βαθμών των δύο εξετάσεων.

Ήδη ο πρόεδρος της οργάνωσης Θέμης Πολυβίου εξέφρασε τους προβληματισμούς του, αφού όπως είπε υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Έκανε λόγο για το κατά πόσον οι μαθητές θα μπορούν να δουν το γραπτό του πρώτου τετραμήνου και να γνωρίζουν το βαθμό τους. Παράλληλα υπενθύμισε την απόφαση της Βουλής το 2017, επί υπουργίας Κώστα Καδή, για τον πλήρη διαχωρισμό των εξετάσεων πρόσβασης και απόλυσης, λέγοντας ότι αν εφαρμοστούν και τα δύο νομοσχέδια, τα σχολεία θα μετατραπούν σε εξεταστικά κέντρα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.