Προβληματισμός για το ποσοστό εμβολιασμών στη Λάρνακα – Οι αποφάσεις για ενθάρρυνση των πολιτών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/09/2021 στις 12.00 το μεσημέρι στα Γραφείο του Δήμου Λάρνακας συνάντηση των έξι Δημάρχων της Επαρχίας Λάρνακας  για συζήτηση του θέματος «Ενθάρρυνση των μη εμβολιασμένων δημοτών για να εμβολιαστούν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός και η υλοποίηση κοινών δράσεων και από τους έξι Δήμους της Επαρχίας  Λάρνακας  με στόχο την ενίσχυση και αύξηση την εμβολιασμών.

Είναι γεγονός ότι στην Επαρχία Λάρνακας παρατηρείται, δυστυχώς, χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, μέχρι και 10% από άλλες Επαρχίες. Οι πρόσφατοι θάνατοι, ιδιαίτερα νεαρών ατόμων, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και έτσι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε από κοινού τα ακόλουθα:

  • Παραγωγή τηλεοπτικών σποτ με μηνύματα από προσωπικότητες από τον χώρο της ιατρικής, πολιτικής, εκκλησίας, αθλητισμού, θεάματος και πολιτισμού κ.α.
  • Να ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας όπως σε συνεννόηση με τους περιφερειακούς Δήμους Επαρχίας Λάρνακας, οργανώσει εμβολιαστικά κέντρα τύπου walk in με σκοπό τη διευκόλυνση του κοινού το οποίο διαμένει μακριά από τα υφιστάμενα εμβολιαστικά κέντρα.
  • Διοργάνωση εκδήλωσης και live link ενημέρωσης.
  • Μελέτη για παροχή κινήτρων για νέους εμβολιαζόμενους ανεξαρτήτου ηλικίας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.