Προβληματισμός ΠΟΕΔ για νομοσχέδιο για την κατάργηση Σχολικών Εφορειών

Έντονο προβληματισμό για τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των Σχολικών Εφορειών, εκφράζει το ΔΣ της ΠΟΕΔ.

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔ αναφέρει ότι αφού ενημερώθηκε για την ετοιμασία και προώθηση από πλευράς της Κυβέρνησης σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, για μεταβίβαση όλων των αρμοδιοτήτων των Σχολικών Εφορειών στους Δήμους, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του με τη φιλοσοφία του προτεινόμενου νομοσχεδίου.

Έχοντας υπόψη τις καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν για εξυπηρέτηση των σχολικών μονάδων, αλλά και την άμεση υποστήριξη που χρειάζονται για να επιτελέσουν απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό τους έργο, “εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας κατά ποσό στο ήδη βαρυφορτωμένο έργο που έχουν να επιτελέσουν οι δήμοι, μπορεί να ενσωματωθεί και η άμεση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των σχολικών μονάδων”.

Είναι γενικά παραδεκτό, σημειώνει, ότι ο θεσμός και η λειτουργία των Σχολικών Εφορειών χρειάζεται εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση, αλλά η όποια αλλαγή θα πρέπει να στοχεύει στο να εξυπηρετεί πρώτιστα την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, δημιουργώντας πιο ευέλικτες και αποδοτικές δομές.

Ως ΠΟΕΔ, προσθέτει, “αναμένουμε ότι η Κυβέρνηση θα καταθέσει προς συζήτηση το νομοσχέδιο που ετοιμάστηκε για εκσυγχρονισμό του θεσμού των Σχολικών Εφορειών, με μοναδικό ζητούμενο την απρόσκοπτη και άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των σχολείων” και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί πιο συγκεκριμένα όταν αυτό προωθηθεί στη Βουλή, καταθέτοντας αναλυτικά τις θέσεις της.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.