Για άλλη μια χρονιά το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο έχει τη τιμή και τη χαρά να υποδεχτεί τους κινηματογραφόφιλους της Κύπρου στο μαγικό κόσμο του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Για το 2017 οι προβολές των τριών φιναλίστ ταινιών του Βραβείου LUX του ΕΚ θα πραγματοποιηθούν στο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Λευκωσία σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου. Τις προβολές των ταινιών στηρίζουν η Πρεσβεία της Αυστρίας, η Πρεσβεία της Σουηδίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Οι τρεις ταινίες που επελέγησαν ως φιναλίστ του φετινού βραβείου LUX είναι οι εξής:

BPM (BEATS PER MINUTE), του Robin Campillo – Γαλλία – διάρκειας 143’.

Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα ακτιβιστών (Act Up) που μάχονται για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση γύρω από το AIDSστη Γαλλία το 1992 και ενθαρρύνει την ταχύτερη επίτευξη προόδου όσον αφορά την έρευνα και την πρόληψη.

 

SAMI BLOOD, της Amanda Kernell – συμπαραγωγή Σουηδία, Νορβηγία, Δανία –  διάρκειας 110’. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού της φυλής Lapp που ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή και απομακρύνεται από την κοινότητα της με μεγάλο πόνο λόγω των ρατσιστικών συμπεριφορών που έχουν να αντιμετωπίσουν.

 

WESTERN, της Valeska Grisebach – συμπαραγωγή Γερμανία, Βουλγαρία, Αυστρία – διάρκειας 100’. Η τρίτη φιναλίστ ταινία αφηγείται μια ιστορία για Γερμανούς εργαζομένους σ’ ένα υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλγαρία με στοιχεία από τις κλασσικές ταινίες καουμπόηδων-και-Ινδιάνων, προβάλλοντας ζητήματα της οικονομικής μετανάστευσης και ενσωμάτωσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών είναι το εξής:

Λευκωσία – ΠΑΝΘΕΟΝ

● “BPM (BEATS PER MINUTE)” – Τρίτη 7 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

● “SAMI BLOOD” – Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

● “WESTERN – Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Οι ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισμένες σε όλα τα κράτη μέλη και η νικήτρια θα επιλεγεί από τους Ευρωβουλευτές και θα ανακοινωθεί στις 14 Νοεμβρίου 2017 στο Στρασβούργο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

  • Βραβείο LUX 2017

http://www.luxprize.eu/

  • Τρέιλερ της ταινίας “BPM (BEATS PER MINUTE)”

http://www.luxprize.eu/movies/2017/bpm-beats-minute

  • Τρέιλερ της ταινίας “SAMI BLOOD”

http://www.luxprize.eu/movies/2017/s%C3%A1mi-blood

  • Τρέιλερ της ταινίας “WESTERN”

http://www.luxprize.eu/movies/2017/western

Μας έχεις Like στο Facebook ;