Προβολές των τριών φιναλίστ ταινιών LUX σε Λευκωσία και Λεμεσό



Όπως πέρσι έτσι και φέτος το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο έχει τη χαρά να υποδεχτεί τους κινηματογραφόφιλους της Κύπρου στον μαγικό κόσμο του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Φέτος οι προβολές των τριών φιναλίστ ταινιών  του Βραβείου LUX του ΕΚ θα ξεπεράσουν τα σύνορα της πρωτεύουσας καθώς θα πραγματοποιηθούν και στη Λεμεσό.

Οι τρεις ταινίες που επελέγησαν ως φιναλίστ του φετινού βραβείου LUX είναι οι εξής:

* από τη Σλοβενία η “Razredni sovražnik“ (Ταξικός εχθρός)
[Θέμα της η σχέση μαθητών και του νέου καθηγητή γερμανικών, σε μία πόλη της Σλοβενίας. Η τεράστια διαφορά στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη ζωή, δημιουργεί μεγάλες εντάσεις].

* από τη Γαλλία η “Bande de filles” (Girlhood)
[Η ιστορία ενός κοριτσιού που ξεκινάει μία νέα ζωή, αλλάζει όνομα και σταματά το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή σε μία ομάδα, στοχεύοντας στην απελευθέρωση].

*από την Πολωνία η “Ida”
[Η ιστορία ενός ορφανού κοριτσιού που μεγάλωσε σε μοναστήρι και πριν γίνει μοναχή ανακάλυψε ότι είναι εβραία. Μαζί με τον ξάδελφο της ξεκινούν ένα ταξίδι αναζητώντας πληροφορίες για την οικογένεια αλλά και για τον εαυτό της].

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών είναι το εξής:

Λευκωσία – Cine Studio
●“Bande de filles” (Girlhood) – Τετάρτη  3 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00 (θα προηγηθεί σύντομη δεξίωση)
●“Razredni sovražnik“ (Class Enemy) – Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00
●“Ida”   – Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00

Λεμεσός – Θέατρο Ριάλτο
●“Razredni sovražnik“ (Class Enemy) – Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30
●“Bande de filles” (Girlhood) – Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, ώρα 20:15 (θα προηγηθεί σύντομη δεξίωση)
●“Ida”   – Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, ώρα 22:20

Οι ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισμένες σε όλα τα κράτη μέλη και η νικήτρια θα επιλεγεί από τους Ευρωβουλευτές και θα ανακοινωθεί στις 17 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.

Οι θεατές μπορούν να επιλέξουν την αγαπημένη τους ταινία και ένας από αυτούς θα λάβει πρόσκληση για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Karlovy Vary. Χορηγός επικοινωνίας των προβολών στην Κύπρο είναι το ΡΙΚ.