Προϋπολογισμοί: «Όχι» από Μυριάνθους αν δεν ρυθμιστεί το θέμα των εκποιήσων – ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση ειναι σε διάσταση με την κοινωνία

Ο Ηλίας Μυριάνθους δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό αν η κυβέρνηση δεν ρυθμίσει το θέμα των εκποιήσεων.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Astra 92,8 , ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους είπε ότι τόσα χρόνια δεν διαφοροποιήθηκε από τις αποφάσεις του κόμματος, αλλά τώρα το θέμα των εκποιήσεων είναι κόκκινη γραμμή για τον ίδιο και θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό μόνο αν διευθετηθεί το ζήτημα, αφού κόσμος χάνει τις περιουσίες του.

Ο κύριος Μυριάνθους είπε ότι κατέθεσε σχετική πρόταση νόμου με τον Κωστή Ευσταθίου και αναμένει τις αποφάσεις της κυβέρνησης στη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος με τους κυρίους Αβέρωφ Νεοφύτου και Μαρίνο Σιζόπουλο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς είπε ότι στην κυβέρνηση ανήκει η ευθύνη για το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός αφού είναι σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία και την πλειοψηφία των κομμάτων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κύριος Καυκαλιάς είπε ότι δεν άλλαξε η φιλοσοφία στο νέο κείμενο που κατατέθηκε.

Πρόσθεσε ότι η πιο σημαντική τροπολογία που εγκρίθηκε τον Δεκέμβρη ήταν να μπει φραγμός στις ιδιωτικοποιήσεις και αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση αφού επαναφέρει το θέμα στο αναθεωρημένο κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ο κύριος Καυκαλιάς έκανε λόγο για προχειρότητα και σκοπιμότητες από μέρους της κυβέρνησης αφού δεν προτείνει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν όπως είναι οι εκποιήσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν από την πανδημία.