Προϋπολογισμός 2022: Σε επικίνδυνες πρόνοιες στο νόμο για τις μολυσματικές αναφέρθηκε η Βουλευτής ΑΚΕΛ Μ. Νικολάου

Κριτική στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και την πολική στον τομέα της υγείας άσκησε, μιλώντας κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022 από την Ολομέλεια της Βουλής, η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Μαρίνα Νικολάου, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες πρόνοιες που πλήττουν την Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου,  στο νομοσχέδιο περί επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών.

Η κ. Νικολάου αναφέρθηκε σε αναπτυξιακά έργα στις υπηρεσίες της δημόσιας υγείας που έπρεπε να υλοποιηθούν μέσα από τον Προϋπολογισμού του 2021.

Σύμφωνα με τη Βουλευτή του ΑΚΕΛ οι συνέπειες της πανδημίας Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν όξυναν τα προϋπάρχοντα προβλήματα στον τομέα της υγείας.

Παρατηρώντας πως ούτε η πανδημία χτύπησε καμπανάκι στους κυβερνώντες, είπε πως οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο είναι από τις πιο χαμηλές κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό αντανακλάται και στον κρατικό προϋπολογισμό που συζητείται, με περικοπές στην χρηματοδότηση στις αναπτυξιακές δαπάνες για τη δημόσια υγεία.

Ειδική αναφορά η Βουλευτής του ΑΚΕΛ στο απαράδεκτο, όπως είπε, νομοσχέδιο που η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, τον περί Μολυσματικών Ασθενειών νόμο.

Εξέφρασε την άποψη ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε ένα νομοσχέδιο, το οποίο περιέχει άκρως επικίνδυνες πρόνοιες που πλήττουν τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, που παρακάμπτει πλήρως τη Νομοθετική εξουσία, χωρίς την οποιαδήποτε εξουσιοδότηση της οποίας η εκτελεστική εξουσία θα μπορεί να εκδίδει διατάγματα σε περίπτωση επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών.

Παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τι συνιστά επικίνδυνη μολυσματική ασθένεια και επιμένει να έχει απεριόριστο δικαίωμα να αναστέλλει όλα τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, ακόμα και δικαιώματα όπως η ελευθερία στην έκφραση, θέτοντας ουσιαστικά λουκέτο και στη λειτουργία της Νομοθετικής εξουσίας, αλλά και της δικαστικής εξουσίας.

Η κ. Νικολάου ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ από την πρώτη στιγμή στην Επιτροπή Υγείας κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να προχωρήσει σε διαβούλευση με την Ιατρική Κοινότητα και τους εμπλεκόμενους φορείς, αφού πρώτα εξηγήσει που αποσκοπεί αυτό το νομοσχέδιο, ποιος είναι ο σκοπός του;

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.