Προϋπολογισμός 2022: Σε θέματα διαφθοράς και διαπλοκής αναφέρθηκε ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Β. Φακοντής


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Βαλεντίνος Φακοντής στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού αναφέρθηκε στη διαπλοκή και διαφθορά, ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Συγκεκριμένα για τον Κρατικό Προϋπολογισμό είπε ότι στερείται οράματος και προοπτικής, προσθέτοντας ότι η νεοφιλελεύθερη συνταγή κυριαρχεί στη διαμόρφωση του προϋπολογισμού, ενώ απουσιάζει η κοινωνική προσέγγιση στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

«Η μερική αύξηση στις αναπτυξιακές δαπάνες, αν και καταγράφεται ως θετικό στοιχείο, θυμίζει -δυστυχώς- άλλο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα των κυβερνώντων», συνέχισε.

Ο κ. Φακοντής  ανέφερε ότι «το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ ήταν ο διασυρμός της πατρίδας μας, μέσω ενός δήθεν επενδυτικού προγράμματος, με την πώληση των ευρωπαϊκών διαβατηρίων», προσθέτοντας ότι «έστρεψαν όλη την προσοχή τους στην βιομηχανία της μίζας, της διαπλοκής και έκαναν κανόνα την σύγκρουση συμφερόντων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες».

«Με τις ενέργειές τους, εξέθεσαν την Κύπρο με τα χρυσά διαβατήρια, παραποιώντας ακόμα και το μέτρο κοινωνικής πολιτικής του 5% ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία», ανέφερε περαιτέρω.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, είπε πως «άλλη μια απόδειξη της ετσιθελικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης του Συναγερμού είναι και η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης, προτού καν κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Έτσι, η κυβέρνηση αφαίρεσε τη δυνατότητα στη Βουλή να προβεί σε τροποποιήσεις επί του κειμένου, αφού αυτές μπορεί να επηρεάζουν τα όσα περιλαμβάνονται στη σύμβαση».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φακοντής ανέφερε ότι το κόμμα του εισηγείται όπως ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός ενός σύγχρονου, ευέλικτου, καλά σχεδιασμένου συστήματος Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τον τομέα της ναυτιλίας και διεκδικεί την περαιτέρω ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ ζητά, όπως άμεσα προωθηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.