Προϋπολογισμός: 45 τροπολογίες με μπλόκο στις ιδιωτικοποιήσεις – «Πυρά» Λουκαΐδη στα κόμματα «Χριστοδουλίδη»

Με 45 τροπολογίες, με μπλόκο στις ιδιωτικοποιήσεις και έντονη κριτική κατά της απερχόμενης κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, εγκρίθηκε χθες με οριακή πλειοψηφία ο κρατικός προϋπολογισμός.

29 βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ είπαν ναι στον προϋπολογισμό, ενώ τον καταψήφισαν ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΕΛΑΜ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης έψεξε την στάση των κομμάτων που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη, γιατί δεν επέτρεψαν μείωση λειτουργικών δαπανών ύψους 7%, ενώ αρχικά είχαν συμφωνήσει με σχετικές τροπολογίες του ΑΚΕΛ.

Ο κύριος Λουκαΐδης είπε επίσης ότι για 1η φορά μετά από χρόνια δεν εγκρίθηκε το σταύρωμα των κονδυλίων που αφορούν τους ειδικούς συμβούλους του Προέδρου και των Υπουργών. Για το θέμα κατατέθηκε κοινή τροπολογία από τα κόμματα ΑΚΕΛ και Οικολόγους αλλά δεν εγκρίθηκε.

Έψεξε επίσης την στάση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ ότι την υστάτη έκαναν πίσω και δεν στήριξαν την τροπολογία του ΑΚΕΛ για καταψήφιση του κονδυλίου που αφορά σε απόδοση τιμών στον Γρίβα.

Σιζόπουλος: Τιμήσαμε τη συμφωνία με την Κυβέρνηση

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι το κόμμα του καταψήφισε τον προϋπολογισμό, ωστόσο ψήφισε υπερ για τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Άμυνας, Υγείας, Εργασίας και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Κληθείς να πει γιατί η ΕΔΕΚ δεν σταύρωσε το κονδύλι για τους ειδικούς συμβούλους του Προέδρου, ο κύριος Σιζόπουλος είπε ότι το κόμμα του τιμά την συμφωνία που έγινε με την κυβέρνηση το 2017, αφού η ίδια συναίνεσε σε αύξηση των συνεργατών των βουλευτών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.