Στη Βουλή οδηγείται εκ νέου σήμερα ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ, μετά την καταψήφισή του στην προηγούμενη Ολομέλεια της Βουλής από τα κόμματα ΔΗΣΥΔΗΚΟ.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη θέση την οποία θα τηρήσουν τα κόμματα σε σχέση με το δικαίωμα του ΡΙΚ να έχει έσοδα από διαφημίσεις, καθώς και την εισήγηση της κυβέρνησης για δραματική μείωση του κονδυλίου το οποίο αφορά τις παραγωγές και τα ντοκιμαντέρ και την παράλληλη αύξηση του κονδυλίου για ξένα προγράμματα.

Σημειώνεται ότι το ΑΚΕΛ προτίθεται να επαναφέρει την τροπολογία την οποία κατέθεσε και στην προηγούμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, για διατήρηση του δικαιώματος του ΡΙΚ να έχει έσοδα από διαφημίσεις, αντί της κατάργησής του που εισηγείται η κυβέρνηση για εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.

Επίσης, υπέρ της διατήρησης του δικαιώματος του ΡΙΚ να έχει έσοδα από διαφημίσεις τάσσονται και οι συντεχνίες του ΡΙΚ (ΣΗΔΗΚΕΚ, ΕΥΡΙΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ, ΣΥΔΙΠΡΟ), οι οποίες μάλιστα προχώρησαν χθες σε κοινή ανακοίνωση καλώντας τα κόμματα «όπως λάβουν τα δέοντα μέτρα για μη τερματισμό των εμπορικών διαφημίσεων στο ΡΙΚ κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός του ΡΙΚ είναι μειωμένος κατά 400 χιλ. ευρώ.

Οι περικοπές αφορούν κυρίως το κονδύλι για τις συμπαραγωγές και την παραγωγή ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι μειωμένο κατά 350 χιλ. ευρώ, ενώ αντίθετα το κονδύλι το οποίο αφορά τη μετάδοση ξένου προγράμματος είναι αυξημένο κατά 50 χιλ. ευρώ.

Μας έχεις Like στο Facebook ;