Προϋπολογισμός Υφ. Τουρισμού: Ανάγκη για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και επίλυση σοβαρών προβλημάτων

Τον Προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού εξέτασε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλά δήλωσε μετά τη συζήτηση ότι μέσα από τον Προϋπολογισμό παρατηρείται μια διαφοροποίηση ως προς την εκστρατεία προβολής της Κύπρου, την προώθηση δράσεων για ανάπτυξη ειδικών μορφών Τουρισμού όπως ο ιατρικός Τουρισμός και τη στήριξη επιχειρήσεων σε ορεινές αι ακριτικές περιοχές ώστε να αναπτυχθούν τουριστικά.

Μπορεί η πανδημία να έπληξε σοβαρά τον τομέα του τουρισμού ωστόσο το Υπουργείο πρέπει να προσπαθήσει να αναβαθμίσει το τουριστικό προιόν και να επιλύσει σοβαρά προβλήματα, δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα.

Τόνισε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της εποχικότητας με την επέκταση της Τουριστικής Περιόδου κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Απριλίου.

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της προσβασιμότητας στο νησί μετά το κλείσιμο από την κυβέρνηση των Κυπριακών Αερογραμμών και την κατάρρευση της Cobalt ενώ σημείωσε την ανάγκη πάταξης της αισχροκέρδειας μείωσης των πολύ υψηλών τελών στα αεροδρόμια και προσέλκυσης τουριστών και από άλλες χώρες όχι μόνο από Βρετανία και Ρωσία.

Το ΔΗΚΟ ανέδειξε σήμερα την ανάγκη βελτίωσης της διαδικασίας κατηγοριοποίησης χωρών, δήλωσε ο Βουλευτής Χρύσης Παντελίδης σημειώνοντας ότι η Κύπρος αδικείται από τα κριτήρια της πανδημίας γεγονός που αναπόφευκτα επηρεάζει όπως είπε το τουριστικό προϊόν.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη στήριξης του ενδιάμεσου κλάδου επιμόρφωσης της κυπριακής κοινωνίας σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο καθώς όπως είπε παρατηρείται κενό. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό το ζήτημα μπορεί όπως είπε να διαδραματίσει το ΑΞΙΚ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.