Πρσφυγικοί Συνοικισμοί: 43 επικίνδυνες πολυκατοικίες και δεν ενημερώθηκε κανένας!Δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένος ο σχεδιασμός

Δεν ενημερώθηκαν ακόμα οι κάτοικοι των 43 επικίνδυνων πολυκατοικιών

Βήματα προόδου παρατηρήθηκαν για την περίπτωση των 43 μη επισκευάσιμων πολυκατοικιών σε κυβερνητικούς οικισμούς κατά τη χθεσινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων. Ωστόσο το Υπουργείο Εσωτερικών δεν ενημέρωσε καν τους πρόσφυγες που διαμένουν σε αυτές τις πολυκατοικίες

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολεοδομίας έχει καταρτιστεί πλάνο για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει στην αναδόμηση. Παρόλα αυτά ο σχεδιασμός δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένος, με χρονοδιαγράμματα και κοστολόγηση. Σε κάποιες μάλιστα έχουν βρεθεί σοβαρά προβλήματα τακτικότητας, με μηδενικές σχεδόν αντοχές.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, σημείωσε ότι παρά τη σχετική εξέλιξη που υπάρχει στο προβλήματα στατικότητας που αντιμετωπίζουν αρκετές πολυκατοικίες, εν τούτοις «δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο το οποίο να μπορεί να ανακοινωθεί στους εκατοντάδες πρόσφυγες που επηρεάζονται».

Πρόσθεσε ότι δυστυχώς, τόσους μήνες μετά που το Υπουργείο Εσωτερικών έχει στα χέρια του αυτή τη μελέτη, δεν μπήκε στον κόπο έστω να ενημερώσει του πρόσφυγες που μένουν σε αυτές τις πολυκατοικίες. Η κ. Κουκουμά κάλεσε την Κυβέρνηση να περιλάβει στα κονδύλια του 2021 γι’ αυτές τις ανάγκες.

Ως εκ τούτου, το θέμα θα επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε η Επιτροπή Προσφύγων να προλάβει τυχόν στασιμότητα και αδράνεια. Η συνεδρία στην οποία θα παρουσιαστεί ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη.

Γιάννης Κακαρής