Στα δύσκολα πρέπει να πειθαρχήσουμε και οι πολίτες πρέπει να ακούνε τη φωνή της επιστήμης, γιατί στηρίζεται σε δεδομένα τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσος Χριστοφίδης. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι η κοινωνία πρέπει να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει εγκαίρως την επιστήμη και τους πανεπιστημιακούς.

Παράλληλα, ο Τάσος Χριστοφίδης ξεκαθάρισε ότι οι φοιτητές δε θα χάσουν την ακαδημαϊκή τους χρονιά. Όπως είπε, όλα τα μαθήματα έχουν μετατραπεί σε διαδικτυακά και αν όλα πάνε καλά οι φοιτητές θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το εξάμηνό τους.

Πρόσθεσε ότι δεν παρατηρούνται τεράστια προβλήματα και όλα κυλάνε μέχρι στιγμής ομαλά, εκτός από τα μαθήματα που είναι εργαστηριακά για τα οποία θα γίνουν ειδικές ρυθμίσεις. Σημείωσε ότι αυτά τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουν όλα τα πανεπιστήμια της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κώστας Γουλιάμος ανέφερε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα της Κύπρου βγήκε μπροστά. Ξεκαθάρισε ότι κανένας φοιτητής δεν θα χάσει την ακαδημαϊκή χρονιά. Ο κ. Γουλιάμος επισήμανε ότι το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές ανταποκρίνονται στη μεγάλη αυτή πρόκληση δείχνοντας την ωριμότητά τους. Υπογράμμισε ότι εδώ και πολλά χρόνια στα κυπριακά πανεπιστήμια υπάρχει η εμπειρία της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

Επίσης ανέφερε ότι ένα από τα σπουδαία μαθήματα της κρίσης είναι ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την αβεβαιότητα αλλά η αποστολή της εκπαίδευσης είναι να διδάξει και να αντιμετωπίσει αυτή την αβεβαιότητα κάτι που κάνουν τη δεδομένη στιγμή τα πανεπιστήμια.