Πρύτανης ΤΕΠΑΚ: Σημαντική για το Πανεπιστήμιο η υπογραφή Πρωτοκόλλων Συνεργασίας με ΟΚΥπΥ και Κ.Σ. Πάχνας

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) υπέγραψε σήμερα συνολικά τρία Πρωτόκολλα Συνεργασίας, δύο με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και ένα με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάχνας, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΠΑΚ, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων,  Κώστα Χαμπιαούρη.

Τα πρωτόκολλα υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο Αναπληρωτής Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, κ. Κύπρος Σταυρίδης και ο  Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πάχνας, κ. Ανδρέας Σάββα.

«Στόχος και έγνοια μας είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, τόσο στις αστικές, όσο και στις ορεινές περιοχές με έμφαση και στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας που ζουν στις ορεινές περιοχές», ανέφερε σε χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, σημειώνοντας πως «θα αναπτύξουμε πολύπλευρη και σημαντική δραστηριότητα γύρω από τα θέματα της κοινοτικής/δημόσιας υγείας και νοσηλευτικής».

Ο Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης ανέφερε ότι τα πρωτόκολλά προβλέπουν, μεταξύ άλλων, «πρόσβαση στο Ιατρικό Κέντρο Υγείας Πάχνας για σκοπούς κλινικής άσκησης φοιτητών του Τμήματος Νοσηλευτικής, ερευνητικής δραστηριότητας του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού και διδασκαλίας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Ταυτόχρονα και με τη στήριξη της Κοινοτικής Αρχής», πρόσθεσε, «παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο η χρήση σημαντικού μέρους του κτηρίου της πρώην ΣΠΕ, το οποίο βρίσκεται σε κοντινό σημείο από το Ιατρικό Κέντρο, για αξιοποίηση από το Πανεπιστήμιο».

Επεσήμανε πως «η σημερινή υπογραφή των 3 Πρωτοκόλλων Συνεργασίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ΤΕΠΑΚ και τη φοιτητική κοινότητα του Τμήματος Νοσηλευτικής.  Είμαστε περήφανοι για το Τμήμα Νοσηλευτικής και την πλούσια προσφορά του στην επιστήμη και την κοινωνία με πιο πρόσφατη τη σημαντική συμβολή του Τμήματος και του Πανεπιστημίου στις προσπάθειες της πολιτείας για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας, ο Πρύτανης ανέφερε πως «με τη δική σας στήριξη και του Υπουργείου σας, πήραμε πρωτοβουλίες τα τελευταία δυο χρόνια συνδράμοντας με το δικό μας τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.  Φοιτητές και απόφοιτοι μας στελέχωσαν τις δομές υγείας και τα σημεία δειγματοληψίας. Λειτουργήσαμε εμβολιαστικό κέντρο στους χώρους του Πανεπιστημίου και μέχρι σήμερα λειτουργεί σημείο δειγματοληψίας στους δικούς μας χώρους.

Με πολύπλευρη ακαδημαϊκή και ερευνητική εμπλοκή στηρίξαμε τις δράσεις του κράτους π.χ. δημιουργήσαμε στελεχώσαμε γραμμή ψυχολογικής στήριξης για νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας. Τέλος, ως Πανεπιστήμιο, πήραμε τολμηρές αποφάσεις και με αποφασιστικότητα τις εφαρμόσαμε για την προστασία της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας, της πόλης που μας φιλοξενεί και της δημόσιας υγείας», τόνισε ο Καθηγητής Ζαφείρης.

 

«Ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάστηκαν για να είμαστε σήμερα εδώ. Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στον φίλο Κώστα Χαμπιαούρη, Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων με τον οποίο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και μαζί έχουμε αναπτύξει διάφορες δράσεις του ΤΕΠΑΚ στην ύπαιθρο. Θερμές ευχαριστίες στον κοινοτάρχη Πάχνας κ. Ανδρέα Σάββα για την αγάπη του για την κοινότητα του και το Πανεπιστήμιο μας και το γόνιμο διάλογο και το θετικό πνεύμα για την επιτυχή κατάληξη αυτής της συνεργασίας», κατέληξε ο Παναγιώτης Ζαφείρης.

 

Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, στην τελετή συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Χρίστος Χωματάς, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητής Παντελής Κελίρης, η Κοσμήτειρα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής Αικατερίνη Λαμπρινού και ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Δρ Κώστας Χόππας καθώς και άλλα στελέχη και προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy