Ψάχνει εισπράκτορες για 13 εκ. ευρώ παλιές οφειλές ο Δήμος Λάρνακας

 

Τρόπους είσπραξης τεράστιου ποσού ανείσπρακτων οφειλών που ανέρχονται σε 13 εκατομμύρια ευρώ ψάχνει ο Δήμος Λάρνακας. Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική Αρχή προκήρυξε διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για εντοπισμό χρεωστών και είσπραξη των οφειλών.  Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε στη «Χ» ότι είναι μια πρακτική δοκιμασμένη και πετυχημένη, την οποία θα εφαρμόσει ο Δήμος Λάρνακας για να φέρει στα ταμεία του το πιο πάνω ποσό, το οποίο αποτελείται από ανείσπρακτους φόρους, ενοίκια, τέλη επαγγελματικών αδειών κ.α.

Με αυτά τα δεδομένα και συναντώντας μεγάλες δυσκολίες να εισπράξει αυτά τα χρήματα, ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό για αγορά υπηρεσιών για εντοπισμό χρεωστών και παρότρυνσή τους για εξόφληση των οφειλών τους.


Ο ανάδοχος θα παραλάβει από τη δημοτική Αρχή της Λάρνακας ένα μητρώο χρεωστών φορολογιών προηγούμενων ετών στους οποίους είτε έχουν είτε δεν έχουν ληφθεί νομικά μετρά εναντίον τους και στη βάση αυτού του μητρώου θα επιχειρήσει να εντοπίσει κάθε χρεώστη και να έρθει σε επικοινωνία μαζί του παροτρύνοντάς τον να προσέλθει στο Δημοτικό Ταμείο για να εξοφλήσει τις οφειλές του. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μία φορά το μήνα θα γίνεται υπηρεσιακή σύσκεψη, στην οποία ο ανάδοχος θα παρουσιάζει έκθεση αποτελεσμάτων για ενημέρωση του δήμου και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της προσπάθειας.

Ο ανάδοχος θα λαμβάνει ποσοστό ανά μήνα επί των εισπράξεων εκείνων που θα έχουν επιτευχθεί με τη δική του παρέμβαση και που τα ονόματά τους περιέχονται στο μητρώο που του έχει δοθεί και μόνο και δεν δικαιούται κανένα ποσοστό επί των εισπράξεων οιωνδήποτε άλλων χρεωστών.

Το ποσοστό επί των εισπράξεων που θα παίρνει είναι το ζητούμενο της παρούσας προσφοράς και το μέτρο σύγκρισης για τον επιτυχόντα προσφοροδότη.


Τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να έχουν όλες τις απαιτούμενες από τους νόμους άδειες, όπως και την έγκριση του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την άσκηση της δραστηριότητας που αποτελεί το αντικείμενο του διαγωνισμού.

Τόπος εκτέλεσης του αντικειμένου της σύμβασης είναι η επαρχία Λάρνακας και οποιοδήποτε μέρος εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας εντοπιστούν οι χρεώστες που θα περιλαμβάνονται στο μητρώο χρεωστών.

 


 

Με κριτήρια η επιλογή του ανάδοχου
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, ο ανάδοχος πρέπει να είναι στελεχωμένος με εμπειρογνώμονες που διαθέτουν ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα. Η προκήρυξη αφορά κυρίως δικηγορικές εταιρείες εγνωσμένου κύρους με τουλάχιστον 10ετή λειτουργία και τουλάχιστον 8 εργοδοτούμενους εγγεγραμμένους στο μητρώο δικηγόρων και τουλάχιστον 15 εργοδοτούμενους συνολικά, δύο εκ των οποίων με διετή πείρα στην ανάκτηση χρεών.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.