Δεν μπορούν να παγοποιηθούν στοιχεία της MIG τα οποία έμειναν πίσω

Κρυμμένα περιουσιακά στοιχεία του Aνδρέα Βγενόπουλου και συνεργατών του τα οποία ενδεχομένως να αποξενώθηκαν με τρόπο ώστε να αποφευχθεί η συμπερίληψή τους στο διάταγμα παγοποίησης το οποίο εκδόθηκε από το δικαστήριο, αναζητούν οι αρμόδιοι. Η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής εξέτασε για άλλη μία φορά χθες το θέμα της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής.

Μάλιστα στη συνεδρία κλήθηκαν και παρευρέθηκαν η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ο διαχειριστής της πρώην Λαϊκής και εμπλεκόμενοι λογιστές και δικηγόροι.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, αναζητούνται περιουσιακά στοιχεία του Α. Βγενόπουλου και συνεργατών του τα οποία ενδεχομένως να αποξενώθηκαν με τρόπο ώστε να αποφευχθεί η συμπερίληψή τους στο διάταγμα παγοποίησης. Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι τα περιουσιακά στοιχεία της MIG, τα οποία έμειναν πίσω, όπως το ιατρικό κέντρο Υγεία, δεν μπορούν πλέον να συμπεριληφθούν στη λίστα.

Ο Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής έθεσε σειρά ερωτημάτων, πολλά από τα οποία υιοθετήθηκαν από την Επιτροπή Θεσμών και αναμένεται να σταλούν στους αρμόδιους φορείς ώστε οι τελευταίοι να απαντήσουν γραπτώς.

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα κατέθεσε εμπιστευτικό φάκελο ο οποίος περιλαμβάνει έκθεση για τη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής από το 2013 μέχρι σήμερα, αλλά και πόσες εισπράξεις και πληρωμές έγιναν τον τελευταίο χρόνο.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου