Ψάχνουν πρόχειρο τάφο με τις δύο γυναίκες από τη Ρωσία

Εκτεταμένες έρευνες μετά από ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισής τους

Εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Λεμεσού, ξεκίνησε από χθες η Αστυνομία μετά από ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης δύο γυναικών από τη Ρωσία.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌλα δείχνουν ότι οι γυναίκες έπεσαν θύματα διπλού φονικού με βασικό ύποπτο 32χρονο από τη Συρία, ο οποίος είναι ο τελευταίος άνθρωπος που έγινε γνωστό ότι ήταν μαζί τους. Ο 32χρονος, μετά από σωρεία αντιφάσεων στις αρχικές του απαντήσεις, ομολόγησε ότι παρέλαβε την 33χρονη και την 43χρονη από το χώρο διαμονής τους στη Λάρνακα και τις μετέφερε σε εξοχική κατοικία στον Κάτω Αμίαντο στη Λεμεσό.

Από εκεί, ισχυρίστηκε ότι τις έφερε πίσω στη Λάρνακα, ωστόσο, τα τεκμήρια από τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο του εξοχικού τον «έκαψαν».  Στο χώρο βρέθηκαν κηλίδες αίματος, δείγμα του οποίου ταυτοποιήθηκε με τo DNA τής μίας ελλείπουσας, μέσω δείγματος που λήφθηκε από οδοντόβουρτσά της.

Επίσης, ίχνη αίματος βρέθηκαν σε μηχάνημα εκσκαφών έξω από το εξοχικό, γεγονός που οδήγησε την Αστυνομία στο σενάριο της διπλής δολοφονίας και πρόχειρης ταφής των γυναικών στη δασώδη περιοχή Κάρδαμα.

Στην επιχείρηση επιστρατεύτηκαν και drones και ανιχνευτικά σκυλιά με τις σκηνές να θυμίζουν έντονα την περίοδο των ερευνών για την ανεύρεση των θυμάτων τού κατά συρροή δολοφόνου.

Οι δύο γυναίκες, Alraeesi Khaiat, 43 ετών και Mariia Gazibagandova, 33 ετών, έφτασαν στην Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι και πριν ενάμιση μήνα αντίστοιχα και διέμεναν σε διαμέρισμα στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα.

Στις 19 Νοεμβρίου, φιλικό πρόσωπο τής μίας εξ αυτών, ανέφερε στην Αστυνομία ότι είχαν χαθεί τα ίχνη τους από τις 7 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, κάτι που επιβεβαίωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου, Χρίστος Ανδρέου.

Οι έρευνες οδήγησαν στον 32χρονο από τη Συρία ο οποίος συνελήφθη και όπως προαναφέραμε, περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, γεγονός που ήχησε κόκκινο συναγερμό στις διωκτικές Αρχές. Ο αλλοδαπός φαίνεται ότι είχε πρόσβαση στο εξοχικό το οποίο ανήκει σε πρόσωπο από τη Λευκωσία και οδήγησε τις γυναίκες εκεί.

Η παρουσία των τριών μέσα στο σπίτι επιβεβαιώθηκε από επιστημονική μαρτυρία. Από τις 26 Νοεμβρίου, το πρόσωπο αυτό τελεί υπό 7ήμερη κράτηση ως ύποπτος για απαγωγή, με σκοπό τον άδικο περιορισμό αλλά το πιθανότερο είναι ότι το σενάριο θ’ αλλάξει προς το χειρότερο.

Κρύβεται διπλό έγκλημα…

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε ότι οι έρευνες έχουν επεκταθεί σε μεγαλύτερη ακτίνα γύρω από την εξοχική κατοικία στην ορεινή περιοχή Λεμεσού.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι ο συλληφθείς δεν έχει απασχολήσει ξανά την Αστυνομία ενώ επιβεβαίωσε ότι οι ισχυρισμοί που προέβαλε στις αρχικές ανακρίσεις, ήγειραν αμέσως υποψίες ότι ενδεχομένως να κρύβεται διπλό έγκλημα πίσω από την εξαφάνιση των δύο γυναικών από τη Ρωσία.

Η εξαφάνισή τους δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αστυνομία μαζί με τις φωτογραφίες.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei